amiga.org
     
iconAll times are GMT -6. The time now is 10:31 AM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.

» Amiga.org » Amiga computer related discussion » Amiga Software Issues and Discussion » Directory Opus 4.12/4.16

Amiga Software Issues and Discussion This forum exists for the discussion of the use, issues with, and fun brought about by classic and next generation Amiga software.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-15-2004, 06:48 AM   #1
swift240
Defender of the Faith
Points: 15,126, Level: 79 Points: 15,126, Level: 79 Points: 15,126, Level: 79
Activity: 13% Activity: 13% Activity: 13%
 
swift240's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Wolverhampton
Posts: 1,052
Blog Entries: 1
Send a message via MSN to swift240 Send a message via Yahoo to swift240
Default Directory Opus 4.12/4.16

Can any one help with this little problem?
I have a Mediator with Voodoo 3 card, when I click on Directory Opes 4.12 or if I try version 4.16 it loads up fine but if I try to alter the prefs I get a loacked up screen.
I have taken the original Dopus prefs out and tried that, but its no good.
It loads up o.k but I just cannot use the prefs to change any thing.
I tried Dopus 5.5 and that wwworks fine I can alter the settings and all sorts with no hitch.
Does any one else have this problem at all with Dopus 4.12/4.16?


I use OS3.9 by the way....


TIA,

Mike....
__________________
Amiga 1200, 82gb HD, 4 way IDE'97, DVD Multi-Recorder, OS3.9, BB1,BB2, Apollo Turbo MkIII 030/40, 32meg Fastram, HP 810C, Alba HDTV, Converted PC PSU. C128, C64, C16, Plus4, 1701, 1570, 1541MkII, ARP6.0,KCS Power Cart, FreezeFrame MK3B, Freeze Machine, Simons Basic, PSP, PS1, PS2, PS3 HDMI and 1TB HD+ 80gb USB HD.Sound Surround speakers for PS2,PS3,PC, and Amiga Amazing sound on the Amiga.
swift240 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2004, 07:44 AM   #2
Framiga
Energizer Bunny of Babble
Points: 17,731, Level: 84 Points: 17,731, Level: 84 Points: 17,731, Level: 84
Activity: 7% Activity: 7% Activity: 7%
 
Framiga's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 4,085
Default Re: Directory Opus 4.12/4.16

download and install Dopus 4.17pre14 at least.

http://dopus.free.fr/files/DOpus417pre14.lzx

Ciao
Framiga is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2004, 09:06 AM   #3
cgutjahr
VIP / Donor
Points: 10,518, Level: 68 Points: 10,518, Level: 68 Points: 10,518, Level: 68
Activity: 16% Activity: 16% Activity: 16%
 
Join Date: Feb 2003
Location: Germany
Posts: 521
Default Re: Directory Opus 4.12/4.16

Quote:
swift240 wrote:
but if I try to alter the prefs I get a loacked up screen.
This is probably because DirOpus is opening a *native screen* (PAL/NTSC). Older versions of DirOpus4 sometimes did this, even if they were supposed not to do it.

I suggest you you download the latest public version from the website and then update it with the latest beta archive. This way, the DOpus prefs programm should always open on your Workbench or DOpus' own screen.

Quote:
I use OS3.9 by the way....
Unlikely but possible: It could be that there are no more pens free on your workbench screen - ConfigOpus would then be forced to open its window on a seperate screen (theoretically, this screen should be a gfx card screen, but perhaps you stumbled across a known bug).

Open Prefs/Workbench and reduce the icon rendering quality to "low" (or whatever it's called). Reboot and try to enter DOpus' prefs programm again.
cgutjahr is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2004, 09:21 AM   #4
Acill
Defender of the Faith
Points: 13,848, Level: 76 Points: 13,848, Level: 76 Points: 13,848, Level: 76
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Acill's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Gilbert, Az.
Posts: 1,445
Send a message via ICQ to Acill Send a message via AIM to Acill Send a message via Yahoo to Acill
Default Re: Directory Opus 4.12/4.16

I still use the older version you can get off the dopus 4 research site. I use the settings and select open in workbench screen and it uses a window in my RTG display just fine. Give it a try. I use a Pegasos and MorphOS, but it shouldnt matter.
__________________
Proud Navy Chief!
Acill is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
directory , opus

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Directory Opus 4.x RRunner Amiga Software Issues and Discussion 1 06-02-2007 05:36 PM
Directory Opus 5.5 Crom00 Amiga Marketplace 0 03-29-2007 10:33 AM
Directory Opus 4 or 5 leofoe Amiga Software Issues and Discussion 5 07-11-2005 07:20 PM
Directory Opus? jonssonj Amiga Software Issues and Discussion 2 03-15-2004 04:51 AM
Directory Opus Ver. 3.41 DGB Amiga Software Issues and Discussion 6 02-08-2004 02:53 PM