amiga.org
     
iconAll times are GMT -6. The time now is 05:46 PM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.

Amiga.org Amiga computer related discussion Amiga News and Community Announcements Amiga Hardware News Draco Casablanca on eBay.

Amiga Hardware News This is the news feed forum for Amiga related Hardware news and announcements.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-20-2013, 07:29 PM   #1
slaapliedje
Lifetime Member
Points: 4,752, Level: 44 Points: 4,752, Level: 44 Points: 4,752, Level: 44
Activity: 5% Activity: 5% Activity: 5%
 
slaapliedje's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 496
Default Draco Casablanca on eBay.

How odd that I was just reading about this thing, kind of a custom / clone of an Amiga (4000?)

Then BAM, I see one on eBay.

http://www.ebay.com/itm/Draco-Casabl...item2a2bb284dd

Pretty cool, there aren't any takers, and I don't have spare cash sitting around, but I figured it should go to a real fan rather than some random person.

slaapliedje
slaapliedje is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2013, 06:15 AM   #2
dannyp1
Cult Member
Points: 9,426, Level: 65 Points: 9,426, Level: 65 Points: 9,426, Level: 65
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
dannyp1's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Michigan
Posts: 618
Default Re: Draco Casablanca on eBay.

It appears to be the 040 and not the 060. People have been finding out that it really has no use other than it's exact intended purpose and there are many faster and easier ways available now to accomplish that task. No easy or practical way to turn it into an "Amiga". I considered getting it for a moment but I have enough door stops around the house already.
dannyp1 is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2013, 08:25 AM   #3
slaapliedje
Lifetime Member
Points: 4,752, Level: 44 Points: 4,752, Level: 44 Points: 4,752, Level: 44
Activity: 5% Activity: 5% Activity: 5%
 
slaapliedje's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 496
Default Re: Draco Casablanca on eBay.

That was kind of the thought I had on it as well. That the only use would probably be a few spare parts (not sure if the processor is soldered in or socketed) but at least there is memory. Or even maybe a raspberry pi project..

slaapliedje
slaapliedje is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2013, 09:50 AM   #4
AmigaClassicRule
Cult Member
Points: 7,492, Level: 57 Points: 7,492, Level: 57 Points: 7,492, Level: 57
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 953
Default Re: Draco Casablanca on eBay.

Quote:
Originally Posted by dannyp1 View Post
It appears to be the 040 and not the 060. People have been finding out that it really has no use other than it's exact intended purpose and there are many faster and easier ways available now to accomplish that task. No easy or practical way to turn it into an "Amiga". I considered getting it for a moment but I have enough door stops around the house already.
So other than what it was made for...this cannot turn into an Amiga system (where the limitation of CHIP RAM is removed and can see 128 MB of CHIP RAM)?
AmigaClassicRule is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2013, 12:27 PM   #5
Akiko
VIP / Donor
Points: 12,420, Level: 72 Points: 12,420, Level: 72 Points: 12,420, Level: 72
Activity: 13% Activity: 13% Activity: 13%
 
Akiko's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: UK
Posts: 985
Default Re: Draco Casablanca on eBay.

This is what passes for news, really?!?
Akiko is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2013, 01:53 PM   #6
psxphill
Defender of the Faith
Points: 7,185, Level: 56 Points: 7,185, Level: 56 Points: 7,185, Level: 56
Activity: 55% Activity: 55% Activity: 55%
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,680
Default Re: Draco Casablanca on eBay.

Quote:
Originally Posted by AmigaClassicRule View Post
So other than what it was made for...this cannot turn into an Amiga system (where the limitation of CHIP RAM is removed and can see 128 MB of CHIP RAM)?
It doesn't have any chip ram at all.

They used RTG graphics (I think the earlier ones were based on cybergraphx but I don't know about this one), so you might be ok to run some workbench stuff on it.

I know some people have struggled to get anything copied onto it and the hard drive isn't readable on an Amiga.

Last edited by psxphill; 04-21-2013 at 01:55 PM..
psxphill is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2013, 04:11 PM   #7
VingtTrois
Lifetime Member
Points: 12,782, Level: 73 Points: 12,782, Level: 73 Points: 12,782, Level: 73
Activity: 8% Activity: 8% Activity: 8%
 
VingtTrois's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Frankreich/France/Francia/Frankrig/Frankenstein
Posts: 823
Send a message via AIM to VingtTrois
Default Re: Draco Casablanca on eBay.

Quote:
Originally Posted by Akiko View Post
This is what passes for news, really?!?
+1
__________________
-A3K(T)040@35MHz/78MB/KS3.1/OS3.9/Buster11/PICASSO II/GVP IO/A2088XT/DENEB/HDD18GB
-A3K(D)030@25MHz/134MB RAM/KS3.1/OS3.9/Buster11/RETINA Z2/OKTAGON 2008/VLAB YC/MIDI/DKB3128/HDD18GB
-A2K/ROM 1.3-3.1/2MBCHIP/8MB/A2091/OKTAGON 2008/A2058/TANDEM IDE/FlickerFixer-Scandoubler/Genlock
-A1200/KS3.1/2MB+9MB/CF2GB A1200/KS3.0/2MB/CF1GB/
-A1K/KS1.2/Kickstart Adapter/A1050/512K
-A600/1MB/A603 1MB/CF2GB/4MB RAM expansion
-1xA2K-2xA600-2xA500-C128-C64-PS1-PS3-SNES-Archos GMini400-CDI Philips
VingtTrois is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2013, 04:42 PM   #8
Oldsmobile_Mike
VIP / Donor
Points: 15,295, Level: 79 Points: 15,295, Level: 79 Points: 15,295, Level: 79
Activity: 99% Activity: 99% Activity: 99%
 
Oldsmobile_Mike's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Washington, DC
Posts: 1,750
Default Re: Draco Casablanca on eBay.

Quote:
Originally Posted by VingtTrois View Post
+1
+1 again. Had to be some kind of posting error, right?
__________________
Amiga 500+ Clone|2MB Chip|10MB Fast|25MHz 68030+68882|3.1|Indivision ECS|GVP A500HD+|Mechware card reader + 4GB CF|SCSI CD-RW
Amiga 2000 project|2MB Chip|24MB Fast|33MHz 68040|3.9|Indivision ECS + GVP Spectrum|Mechware card reader + 8GB CF|AD516|Thylacine USB|X-Surf 100|Cocolino|SCSI CD-RW
Oldsmobile_Mike is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2013, 05:41 PM   #9
slaapliedje
Lifetime Member
Points: 4,752, Level: 44 Points: 4,752, Level: 44 Points: 4,752, Level: 44
Activity: 5% Activity: 5% Activity: 5%
 
slaapliedje's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 496
Default Re: Draco Casablanca on eBay.

Well, it's hardware... and newly available through backwater deals.. so hardware.. news...

At least this is in the semi-right section. There was a post about a licensing of kickstart to Individual computers that was in Software News. While Kickstarts are on the fence of hardware/software there were announcements of new Hardware in that thread, so it belongs in the Hardware News, not software.

I was going to put the thread somewhere else, but since it was about Hardware, I figured I'd put it here.

I wasn't aware of anyone having any luck one way or another of converting the Draco into an actual Amiga.

And it's not like this forum has an overabundance of posts that 'oh my god, one more random thing from eBay! How can we handle the load!?'
slaapliedje is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2013, 06:57 PM   #10
AmigaClassicRule
Cult Member
Points: 7,492, Level: 57 Points: 7,492, Level: 57 Points: 7,492, Level: 57
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 953
Default Re: Draco Casablanca on eBay.

Quote:
Originally Posted by Oldsmobile_Mike View Post
+1 again. Had to be some kind of posting error, right?
With full honesty? Mine was a genuine 100% an error. Completely unintentional. Till this day and time I am surprised it passed through the filter.
AmigaClassicRule is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2013, 07:16 PM   #11
magnetic
Kindred of Babble-on
Points: 16,798, Level: 82 Points: 16,798, Level: 82 Points: 16,798, Level: 82
Activity: 99% Activity: 99% Activity: 99%
 
magnetic's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 2,163
Blog Entries: 1
Default Re: Draco Casablanca on eBay.

And this is a news item why?
__________________
bPlan Pegasos2 G4@1ghz
Quad Boot:Reg. MorphOS |OS4.1 U4|Ubuntu GNU-Linux |MacOS X

Amiga 600 | 3.1 Rom | 2mb Chip |21mb Fast Ram | Vampire FPGA Accelerator 68000@87 mhz | ClassicWB 68k

Amiga 500 | 1.3 rom| 5mb Ram |Tom Thule 68k IDE upgrade w/ Dual CF cards | Live! 500 board

Amiga Micronik 1300 |Tower 3.1 Roms | 5 Zorro 2 Slots | AGA
magnetic is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2013, 07:19 PM   #12
slaapliedje
Lifetime Member
Points: 4,752, Level: 44 Points: 4,752, Level: 44 Points: 4,752, Level: 44
Activity: 5% Activity: 5% Activity: 5%
 
slaapliedje's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 496
Default Re: Draco Casablanca on eBay.

Meh, have a mod move it into the hardware discussions then. It's not like it'll hurt my feelings. I agree, probably shouldn't have been put in 'News'.

slaapliedje
slaapliedje is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
casablanca , draco , ebay
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump