amiga.org
     
iconAll times are GMT -6. The time now is 03:10 AM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.

Amiga.org Amiga computer related discussion Amiga News and Community Announcements WinUAE v2.5.0 Released

Notices

Amiga News and Community Announcements If you have a news item, or want to announce something to the entire online Amiga Community, this is the forum in which to place your announcement.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-03-2012, 12:49 AM   #1
SysAdmin
News posting Auto Agent
Points: 41,718, Level: 100 Points: 41,718, Level: 100 Points: 41,718, Level: 100
Activity: 99% Activity: 99% Activity: 99%
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,404
Default WinUAE v2.5.0 Released

News from Zontrox

Toni Wilden has just released another great update of the popular Amiga emulator (02.12.2012) with many improvements, features and bugs fixed.

Click Read More...

New features and updates:

- GUI is finally fully resizeable! GUI font is configurable.
- GUI position, size and fonts saved separately for windowed, fullwindow and fullscreen modes.
- GUI CD audio volume control added.
- Syncronize clock option does full time sync when emulation is unpaused or exited from GUI.
- Memory configuration can be fully modified (on the fly, loading state file or using Restart button)
without need to rerun the emulator.
- RTG screenshot and video recording directly from emulated VRAM if capture before filtering ticked.
- RTG monitor (if multiple monitors) selection added to GUI.
- RTG hardware sprite and hardware vblank emulation are now optional.
- Chipset "Wait for Blitter" too fast CPU workaround added, enabled by default, fixes most graphics
glitches if program does not wait for the blitter, more compatible than immediate blitter.
- Optional fake 1G directory harddrive size limit for old programs that think drive is full or has
negative space if drive is bigger than 2G. Can be changed on the fly.
- Added disable notification icon option.
- Added blank unused displays(s) (opens full screen topmost black window(s)) option.
- CD32 CD controller emulation improved (Missing Guardian and Universe CD32 CD audio)
- AutoVSync 100Hz/120Hz capable monitor support added.
- Low latency vsync and legacy vsync stability improved.
- Full PC hardware interlaced mode support.
- 68060 missing integer instructions are not anymore emulated if more compatible CPU checkbox is checked.
- Chipset emulation improvements. (EyeQlazer/Scoopex, Blerkenwiegel/Scoopex, No Way Demo/Academy,
Brian the Lion AGA, SuperPlus monitor mode)
- Sometimes appearing Windows "no disk in drive" dialogs that point to missing harddrive path are gone.
- Audio emulation quality improved.
- Parallel port sampler emulation audio quality improved.
- GamePorts panel remap option allows separate axis configuration and multiple events.
- Game Ports panel Test mode can be used to test any kind of input event, not just joystick events.
- Lots of Input panel improvements. (qualifiers, custom events etc)
- Easy to use debug logging option added to Paths panel.
- Optional MIDI In to Out routing added.
- 64-bit build supports 2.5G address space, allowing up to 2G of Z3 expansion memory.

2.4.x bugs fixed:

- Add Harddrive dialog didn't list all harddrives on some Windows XP systems.
- New CDFS didn't work with DVDs (2G size limit) and Joliet CDs.
- Extended ADF write support was accidentally disabled.
- "ALT-TAB or middle mouse button untraps mouse - F12 opens settings" window title was missing.
- Directory filesystem 64-bit seek packet implementation was broken.
- USB HID game controller [-] and [+] input axis movement was broken.
- SPTI + built-in CDFS crash.
- uaescsi.device error codes fixed (MakeCD)

Older bugs fixed:

- RTG palette (if 8-bit mode) wasn't saved to statefile.
- Disable screen saver option haven't worked properly since 2.0.
- Warp mode didn't work in all vsync modes.
- CD image mounter MDS image CD audio tracks didn't play if subchannel data was not included,
MDS image data tracks with subchannel data didn't work at all.
- CD/CD image on the fly switching was unreliable. (Again)
- Random unexplained graphics glitches when cycle-exact CPU enabled and bsdsocket emulation was in use.
- Some chipset mode on the fly configuration changes caused blank screen when returning back to RTG mode.
- Volume control in WASAPI exclusive mode didn't work.
- Windows XP blank screen after ALT-TAB back to Direct3D fullscreen mode.
- Direct3D pixel alignment errors in some modes. (Again)
- Many Input configuration fixes.
- Windows Mouse mouse mode sometimes stopped at invisible barriers.
- CD32 CD audio was delayed.


You can download the latest version from the links below:

Download Installer version = http://download.abime.net/winuae/fil...WinUAE2500.exe
Download ZIP version = http://download.abime.net/winuae/files/WinUAE2500.zip

For more and the latest please visit the Official Winuae Website.

http://www.winuae.net/





Thank you Toni, for your continuous work on this great Amiga emulator.
__________________
Posts on this account before August 4th, 2012 don't belong to me.

Last edited by SysAdmin; 12-03-2012 at 01:01 AM..
SysAdmin is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 02:05 AM   #2
VingtTrois
Lifetime Member
Points: 12,782, Level: 73 Points: 12,782, Level: 73 Points: 12,782, Level: 73
Activity: 8% Activity: 8% Activity: 8%
 
VingtTrois's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Frankreich/France/Francia/Frankrig/Frankenstein
Posts: 823
Send a message via AIM to VingtTrois
Default Re: WinUAE v2.5.0 Released

Thanks Toni!
__________________
-A3K(T)040@35MHz/78MB/KS3.1/OS3.9/Buster11/PICASSO II/GVP IO/A2088XT/DENEB/HDD18GB
-A3K(D)030@25MHz/134MB RAM/KS3.1/OS3.9/Buster11/RETINA Z2/OKTAGON 2008/VLAB YC/MIDI/DKB3128/HDD18GB
-A2K/ROM 1.3-3.1/2MBCHIP/8MB/A2091/OKTAGON 2008/A2058/TANDEM IDE/FlickerFixer-Scandoubler/Genlock
-A1200/KS3.1/2MB+9MB/CF2GB A1200/KS3.0/2MB/CF1GB/
-A1K/KS1.2/Kickstart Adapter/A1050/512K
-A600/1MB/A603 1MB/CF2GB/4MB RAM expansion
-1xA2K-2xA600-2xA500-C128-C64-PS1-PS3-SNES-Archos GMini400-CDI Philips
VingtTrois is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 05:53 AM   #3
nOw2
Technoid
Points: 9,382, Level: 65 Points: 9,382, Level: 65 Points: 9,382, Level: 65
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 188
Default Re: WinUAE v2.5.0 Released

I love this software.

I run a near-raw copy of an A4000 (41GB disk image) in WinUAE, on Windows Server 2003, inside VMWare, on a Linux host and access it by VNC from a Mac. Even the network is native - MiamiDX with the UAE SANA2 device.

If I could get Amiga-keys to work like that I'd be sorted, but otherwise it genuinely runs well.
nOw2 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 01:14 PM   #4
JimS
Defender of the Faith
Points: 11,249, Level: 69 Points: 11,249, Level: 69 Points: 11,249, Level: 69
Activity: 8% Activity: 8% Activity: 8%
 
JimS's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Michigan, USA
Posts: 1,111
Default Re: WinUAE v2.5.0 Released

I get an error message "No Display Adapters" when I try to run it.

I should have mentioned I'm using an nvidia geforce 6200 with dual monitors under winxp
Figured it out... it does not like the monitors configured as one big monitor... it's OK with dualview, where they are two screens.
__________________
Obsolescence is futile. You will be emulated. - Amigus of Borg

Last edited by JimS; 12-03-2012 at 02:27 PM.. Reason: added config setup, added more diagnosis
JimS is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 01:29 PM   #5
Methuselas
Kindred of Babble-on
Points: 13,484, Level: 75 Points: 13,484, Level: 75 Points: 13,484, Level: 75
Activity: 4% Activity: 4% Activity: 4%
 
Methuselas's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: San Angeles California
Posts: 2,149
Blog Entries: 1
Send a message via ICQ to Methuselas Send a message via AIM to Methuselas Send a message via MSN to Methuselas Send a message via Yahoo to Methuselas
Default Re: WinUAE v2.5.0 Released

Quote:
Originally Posted by JimS View Post
I get an error message "No Display Adapters" when I try to run it.

Yeah, I've had issues with it, as well. Love Toni for all his work, but damn, he's making it more convoluted than it needs to be. =/
__________________
'Using no way as way. Having no limitation as limitation.' - Bruce Lee

'No, sorry. I don't get my tits out. They're not actually real, you know? Just two halves of a grapefruit...' - Miki Berenyi

'Evil will always triumph because good is dumb.' - Dark Helmet

'And for future reference, it might be polite to ask someone if you can quote them in your signature, rather than just citing them to make a sales pitch.' - Karlos. (I didn't ask, obviously......)
Methuselas is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 01:54 PM   #6
JimS
Defender of the Faith
Points: 11,249, Level: 69 Points: 11,249, Level: 69 Points: 11,249, Level: 69
Activity: 8% Activity: 8% Activity: 8%
 
JimS's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Michigan, USA
Posts: 1,111
Default Re: WinUAE v2.5.0 Released

Quote:
Originally Posted by Methuselas View Post
Yeah, I've had issues with it, as well. Love Toni for all his work, but damn, he's making it more convoluted than it needs to be. =/
Yes, it is an amazingly impressive piece of work.
__________________
Obsolescence is futile. You will be emulated. - Amigus of Borg
JimS is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 03:07 PM   #7
Duce
Off to greener pastures
Points: 7,007, Level: 55 Points: 7,007, Level: 55 Points: 7,007, Level: 55
Activity: 27% Activity: 27% Activity: 27%
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,408
Default Re: WinUAE v2.5.0 Released

Installed it on my direct to 3.1 booting XP rig. Works flawlessly - thanks a bunch, WinUAE folks!

A lot of purists gripe about "emulation", but we owe a lot to such software for getting a lot of guys that were out of the Amiga scene for ages back into it in a low cost/free way.

I likely wouldn't have caught the Amiga bug a few years back without the existence of UAE and/or Amiga Forever, which later led me to buying an A1200, MacMini and SAM rig.

Can't say enough kind words for the folks behind the emulator software packages.
Duce is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 03:23 PM   #8
ChaosLord
Premium Member
Points: 15,941, Level: 81 Points: 15,941, Level: 81 Points: 15,941, Level: 81
Activity: 14% Activity: 14% Activity: 14%
 
ChaosLord's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Houston, Texas
Posts: 2,528
Default Re: WinUAE v2.5.0 Released

Quote:
Originally Posted by nOw2 View Post
If I could get Amiga-keys to work like that I'd be sorted, but otherwise it genuinely runs well.
ur scaring me. What does ur comment mean?
__________________
Wanna try a wonderfull strategy game with lots of handdrawn anims,
Magic Spells and Monsters, Incredible playability and lastability,
English speech, etc. Total Chaos AGA
ChaosLord is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 05:39 AM   #9
nOw2
Technoid
Points: 9,382, Level: 65 Points: 9,382, Level: 65 Points: 9,382, Level: 65
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 188
Default Re: WinUAE v2.5.0 Released

Quote:
Originally Posted by ChaosLord View Post
ur scaring me. What does ur comment mean?
I might not be fully comprehending what you're trying to ask, but I can't press the Amiga keys over VNC. I accept this due to the excessively convoluted system I have, but it'd be nice to find a workaround.
nOw2 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 05:50 AM   #10
ral-clan
Defender of the Faith
Points: 16,004, Level: 81 Points: 16,004, Level: 81 Points: 16,004, Level: 81
Activity: 16% Activity: 16% Activity: 16%
 
ral-clan's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Ontario, Canada
Posts: 1,789
Default Re: WinUAE v2.5.0 Released

The quality of the emulation is really good (right down to phosphor blur in PAL display mode for that CRT look on an LCD screen).

It would be perfect if there was a way to hook an A2000/A3000/A4000 keyboard to a PC, but I don't think such a way exists.
__________________
Music I've made using Amigas and other retro-instruments: http://soundcloud.com/brentsantin
ral-clan is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 11:36 AM   #11
ChaosLord
Premium Member
Points: 15,941, Level: 81 Points: 15,941, Level: 81 Points: 15,941, Level: 81
Activity: 14% Activity: 14% Activity: 14%
 
ChaosLord's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Houston, Texas
Posts: 2,528
Default Re: WinUAE v2.5.0 Released

I thought u were saying Amiga keys do not work in new WinUAE?

I gotta have my Amiga keys.

Quote:
Originally Posted by nOw2 View Post
I might not be fully comprehending what you're trying to ask, but I can't press the Amiga keys over VNC. I accept this due to the excessively convoluted system I have, but it'd be nice to find a workaround.
Thanx for the explanation. Now if I only knew what a VNC was then it would all make perfect sense.
__________________
Wanna try a wonderfull strategy game with lots of handdrawn anims,
Magic Spells and Monsters, Incredible playability and lastability,
English speech, etc. Total Chaos AGA
ChaosLord is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 11:41 AM   #12
ChaosLord
Premium Member
Points: 15,941, Level: 81 Points: 15,941, Level: 81 Points: 15,941, Level: 81
Activity: 14% Activity: 14% Activity: 14%
 
ChaosLord's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Houston, Texas
Posts: 2,528
Default Re: WinUAE v2.5.0 Released

Quote:
Originally Posted by ral-clan View Post
The quality of the emulation is really good (right down to phosphor blur in PAL display mode for that CRT look on an LCD screen).
I already use a PAL CRT monitor on my bgcpc so I guess my display will be doubly blurry on the new WinUAE?
__________________
Wanna try a wonderfull strategy game with lots of handdrawn anims,
Magic Spells and Monsters, Incredible playability and lastability,
English speech, etc. Total Chaos AGA
ChaosLord is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 12:47 PM   #13
AmiKit
Cult Member
Points: 11,155, Level: 69 Points: 11,155, Level: 69 Points: 11,155, Level: 69
Activity: 17% Activity: 17% Activity: 17%
 
AmiKit's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Central Europe
Posts: 562
Default Re: WinUAE v2.5.0 Released

Who's Toni Wilden?
__________________
AmiKit: your high-end Amiga.
AmiKit is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 03:08 PM   #14
zipper
Kindred of Babble-on
Points: 13,737, Level: 76 Points: 13,737, Level: 76 Points: 13,737, Level: 76
Activity: 5% Activity: 5% Activity: 5%
 
zipper's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: finland
Posts: 2,224
Default Re: WinUAE v2.5.0 Released

http://3.bp.blogspot.com/-o5O3dU2GxK...0/IMG_2262.JPG
zipper is online now   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 03:13 PM   #15
paul1981
Cult Member
Points: 5,618, Level: 48 Points: 5,618, Level: 48 Points: 5,618, Level: 48
Activity: 36% Activity: 36% Activity: 36%
 
paul1981's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: England
Posts: 831
Default Re: WinUAE v2.5.0 Released

Quote:
Originally Posted by ChaosLord View Post
I already use a PAL CRT monitor on my bgcpc so I guess my display will be doubly blurry on the new WinUAE?
Fortunately you can turn off the phosphor blur. Like you didn't know that already!
paul1981 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
released , winuae
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump