amiga.org
     
iconAll times are GMT -6. The time now is 07:08 AM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.

Amiga.org Amiga computer related discussion Amiga community support ideas 1084s monitor problems

Amiga community support ideas This forum is for the open discussion of new thoughts and ideas intended to help the Amiga community. What do we need? What do we want?

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-17-2013, 03:26 PM   #1
S0nic
Too much caffeine
Points: 1,648, Level: 23 Points: 1,648, Level: 23 Points: 1,648, Level: 23
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
S0nic's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 121
Default 1084s monitor problems

last time i was play i move little luma cable and i get sound on c64 play little then turn off c64 , today i try again to play and i have problem:

with luma cable i have good picture on 1084s with c64 but there is no sound, try to move luma cable left-right up-down but still no sound

open amiga 500 and amiga 600 connect it on RGB port with 1084s , still no sound on amiga's and picture on RGB port is not good like on c64 , i have sh.t picture lot's of black and no sound with RGB , here is video

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=VRugXNHOZrE


Last edited by S0nic; 01-17-2013 at 03:35 PM..
S0nic is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 04:58 PM   #2
kickstart
Cult Member
Points: 9,763, Level: 66 Points: 9,763, Level: 66 Points: 9,763, Level: 66
Activity: 23% Activity: 23% Activity: 23%
 
kickstart's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Finland
Posts: 933
Default Re: 1084s monitor problems

@sonic

sorry i dont understand your explain at all but rgb and luma arent the same, 1084s hace some switch on the back, try it with the correct position.
__________________
A1200,BLIZZARD1260@50MHz
kickstart is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 05:04 PM   #3
S0nic
Too much caffeine
Points: 1,648, Level: 23 Points: 1,648, Level: 23 Points: 1,648, Level: 23
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
S0nic's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 121
Default Re: 1084s monitor problems

Quote:
Originally Posted by kickstart View Post
@sonic

sorry i dont understand your explain at all but rgb and luma arent the same, 1084s hace some switch on the back, try it with the correct position.
yeah i know , i use luma for c64 and rgb for amiga's , when i wish to use amiga's i click back on rgb button and have amiga's if i wish to have c64 i turn off that button and have luma signal , but there is no sound on luma and rgb , when i play on c64 with luma have good picture no sound, when i click use rgb with amiga's i have sh.t picture (like on video i send up) and no sound like on luma
S0nic is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 05:17 PM   #4
kickstart
Cult Member
Points: 9,763, Level: 66 Points: 9,763, Level: 66 Points: 9,763, Level: 66
Activity: 23% Activity: 23% Activity: 23%
 
kickstart's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Finland
Posts: 933
Default Re: 1084s monitor problems

@sonic

Dont know... maybe the cable, speakers... try with headphones connected to monitor (maybe speakers dont work) or use another sound source (mp3 player).
__________________
A1200,BLIZZARD1260@50MHz
kickstart is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 05:31 PM   #5
S0nic
Too much caffeine
Points: 1,648, Level: 23 Points: 1,648, Level: 23 Points: 1,648, Level: 23
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
S0nic's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 121
Default Re: 1084s monitor problems

i get sound with chinch cable on amiga but picture on amiga are still sh.t on c64 with luma i have good picture but there is no sound

why i have oem commodore luma cable with 3 chich what is differnt between that and this luma cable with 4 chinch ?

http://www.ebay.com/itm/Commodore-64...-/260894700043

Last edited by S0nic; 01-17-2013 at 05:36 PM..
S0nic is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 06:13 PM   #6
S0nic
Too much caffeine
Points: 1,648, Level: 23 Points: 1,648, Level: 23 Points: 1,648, Level: 23
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
S0nic's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 121
Default Re: 1084s monitor problems

is this two cable are same , i have this one





i think that cable is broken so i will buy another i think monitor is OK because i have normal picture with c64 (luma)

is this cable same like mine on first picture




I ask is cable same because the pin on smaller part of cable are not same on mine (first picture) and on this on second picture so maybe i have bad picture on rgb is because of that pin's or my cable is really broken and don't work , or rgb port on monitor 1084s don't work

Last edited by S0nic; 01-17-2013 at 07:04 PM..
S0nic is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 11:03 PM   #7
kickstart
Cult Member
Points: 9,763, Level: 66 Points: 9,763, Level: 66 Points: 9,763, Level: 66
Activity: 23% Activity: 23% Activity: 23%
 
kickstart's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Finland
Posts: 933
Default Re: 1084s monitor problems

The original 1084s rgb cable is like your first pic.
__________________
A1200,BLIZZARD1260@50MHz
kickstart is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2013, 06:13 AM   #8
S0nic
Too much caffeine
Points: 1,648, Level: 23 Points: 1,648, Level: 23 Points: 1,648, Level: 23
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
S0nic's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 121
Default Re: 1084s monitor problems

Quote:
Originally Posted by kickstart View Post
The original 1084s rgb cable is like your first pic.
second picture cable is original commodore too , what is difference between this 2 cable, pin on smaller part not on same place
S0nic is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
1084s , monitor , problems

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump