amiga.org
     
iconAll times are GMT -6. The time now is 05:59 PM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.

Amiga.org Amiga computer related discussion Amiga Marketplace Amiga 3000 - U202, U203, U701 and U714 in production now!

Amiga Marketplace This forum is here so that members can alert other members to Amiga items they've seen on eBay (or other auctions). If you are selling Amiga items on eBay, you might let us know about them here. Likewise, if you're selling Amiga items sans eBay, this is the "for sale" forum.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-10-2008, 11:47 AM   #21
hardlink
Cult Member
Points: 4,846, Level: 44 Points: 4,846, Level: 44 Points: 4,846, Level: 44
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
 
Join Date: Sep 2006
Location: Silver Springy, MD
Posts: 586
Default Re: Amiga 3000 - U202, U203, U701 and U714 in production now!

Quote:
Plaz wrote:
Quote:
I have a similar problem with an A3000D Mobo and it turns out the CPU is dead.
FYI, I have 2 A3000's that suffered the same problem. ...
I'm sort of surprised; I've never seen a Motorola 68K fail before, and we have and still use a lot of old ones on VME boards at work.
hardlink is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2008, 05:31 PM   #22
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Amiga 3000 - U202, U203, U701 and U714 in production now!

Quote:
hardlink wrote:
I'm sort of surprised; I've never seen a Motorola 68K fail before, and we have and still use a lot of old ones on VME boards at work.
My first time... I hope its the last but judging from Plaz's post, I'm not the only one who had this problem.
  Reply With Quote
Old 03-20-2008, 11:41 PM   #23
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Amiga 3000 - U202, U203, U701 and U714 in production now!

These replacements chips are still available... :-)
  Reply With Quote
Old 03-21-2008, 01:22 AM   #24
Jiffy
Technoid
Points: 9,226, Level: 64 Points: 9,226, Level: 64 Points: 9,226, Level: 64
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: May 2003
Location: Netherlands
Posts: 442
Default Re: Amiga 3000 - U202, U203, U701 and U714 in production now!

Quote:
eslapion wrote:
These replacements chips are still available... :-)
...and I can confirm they work nicely in my A3000... ;-)
__________________
Life sucks. Then you die. Then they throw mud in your face. Then you get eaten by worms. Be happy it happens in that order... My Amiga 1200
Jiffy is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2012, 02:01 PM   #25
DutchinUSA
Premium Member
Points: 2,240, Level: 28 Points: 2,240, Level: 28 Points: 2,240, Level: 28
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 132
Default Re: Amiga 3000 - U202, U203, U701 and U714 in production now!

Does anyone still program these nowadays? Looking for some, especially u202 & u203
DutchinUSA is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 11:05 AM   #26
matt3k
Cult Member
Points: 11,164, Level: 69 Points: 11,164, Level: 69 Points: 11,164, Level: 69
Activity: 8% Activity: 8% Activity: 8%
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 553
Default Re: Amiga 3000 - U202, U203, U701 and U714 in production now!

These still available for the 3000?
matt3k is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 11:31 AM   #27
DutchinUSA
Premium Member
Points: 2,240, Level: 28 Points: 2,240, Level: 28 Points: 2,240, Level: 28
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 132
Default Re: Amiga 3000 - U202, U203, U701 and U714 in production now!

Also still looking for these.

This is what I found after a google and it seems to be exactly what I was experiencing on my 3000.

"U202/203: Chips That Overheat
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Many A3000 owners complain of strange graphics and disk errors,
like windows and gadgets being trashed. Sometimes dots and horizontal
lines will appear. This is likely due to the U202 and U203 components,
a pair of Programmable Array Logic chips (format: 16L8-10) which tend to
overheat."
DutchinUSA is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 11:50 AM   #28
Cosmos
Technoid
Points: 10,327, Level: 67 Points: 10,327, Level: 67 Points: 10,327, Level: 67
Activity: 44% Activity: 44% Activity: 44%
 
Cosmos's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 477
Default Re: Amiga 3000 - U202, U203, U701 and U714 in production now!

Maybe I have them in stock : I'll see tomorrow !
Cosmos is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 12:47 PM   #29
DutchinUSA
Premium Member
Points: 2,240, Level: 28 Points: 2,240, Level: 28 Points: 2,240, Level: 28
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 132
Default Re: Amiga 3000 - U202, U203, U701 and U714 in production now!

That would be great ! Thanks man
DutchinUSA is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 01:37 PM   #30
ChaosLord
Premium Member
Points: 15,941, Level: 81 Points: 15,941, Level: 81 Points: 15,941, Level: 81
Activity: 14% Activity: 14% Activity: 14%
 
ChaosLord's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Houston, Texas
Posts: 2,528
Default Re: Amiga 3000 - U202, U203, U701 and U714 in production now!

Every Amiga 3000 needs its U202 and U203 chips replaced! You either should have replaced them long ago or you need to replace them in the future. But sooner or later they must be replaced.

When U202 and/or U203 start overheating you get all sorts of weird sparkly graphics on the screen and some random memory corruptions. Its awful.

But it is really easy for a newb to replace these chips.

I bought my replacements from some place in Canada back in the 1990s (maybe 1994?). I wish I would have bought a whole stack of extras for other ppl to make sure we never run out. The replacement chips work great!
__________________
Wanna try a wonderfull strategy game with lots of handdrawn anims,
Magic Spells and Monsters, Incredible playability and lastability,
English speech, etc. Total Chaos AGA
ChaosLord is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 06:12 PM   #31
matt3k
Cult Member
Points: 11,164, Level: 69 Points: 11,164, Level: 69 Points: 11,164, Level: 69
Activity: 8% Activity: 8% Activity: 8%
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 553
Default Re: Amiga 3000 - U202, U203, U701 and U714 in production now!

Funny, I never even thought of replacing these.

Looking forward to running cooler. I assume they are just plug and play?
matt3k is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 07:33 PM   #32
ChaosLord
Premium Member
Points: 15,941, Level: 81 Points: 15,941, Level: 81 Points: 15,941, Level: 81
Activity: 14% Activity: 14% Activity: 14%
 
ChaosLord's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Houston, Texas
Posts: 2,528
Default Re: Amiga 3000 - U202, U203, U701 and U714 in production now!

Quote:
Originally Posted by matt3k View Post
Funny, I never even thought of replacing these.

Looking forward to running cooler. I assume they are just plug and play?
Did you buy ur A3000 used?
It probably already had them replaced.



Yes, you just unplug the old chip and plug in the new one. If you can plug in one of those A3000 RAM chips then you can totally replace U202, U203.

No desoldering. No soldering. No electrical engineering degree required. You don't even have to have your kid do it for you.

I never replaced a U701 or U714 but I assume they are exactly the same shape and size.

The hardest part is getting your A3000 apart and back together without slicing your hand open or yelling out any naughty words.
__________________
Wanna try a wonderfull strategy game with lots of handdrawn anims,
Magic Spells and Monsters, Incredible playability and lastability,
English speech, etc. Total Chaos AGA
ChaosLord is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 08:57 PM   #33
matt3k
Cult Member
Points: 11,164, Level: 69 Points: 11,164, Level: 69 Points: 11,164, Level: 69
Activity: 8% Activity: 8% Activity: 8%
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 553
Default Re: Amiga 3000 - U202, U203, U701 and U714 in production now!

Quote:
Originally Posted by ChaosLord View Post
Did you buy ur A3000 used?
It probably already had them replaced.



Yes, you just unplug the old chip and plug in the new one. If you can plug in one of those A3000 RAM chips then you can totally replace U202, U203.

No desoldering. No soldering. No electrical engineering degree required. You don't even have to have your kid do it for you.

I never replaced a U701 or U714 but I assume they are exactly the same shape and size.

The hardest part is getting your A3000 apart and back together without slicing your hand open or yelling out any naughty words.

I bought one of them new in the early 90's so I know that one isn't done, at least I don't remember.

The other I bought from an Amiga club member from back in the day.

I do have 4 other 3k's all in the need of love, perhaps they might have them. How would I tell if I have a new gal appose to the pal?

I enjoy taking them down. It take a little patience but, I don't mind... I curse mainly from bending legs when I pull chips...
matt3k is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 12:30 AM   #34
Cosmos
Technoid
Points: 10,327, Level: 67 Points: 10,327, Level: 67 Points: 10,327, Level: 67
Activity: 44% Activity: 44% Activity: 44%
 
Cosmos's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 477
Default Re: Amiga 3000 - U202, U203, U701 and U714 in production now!

I have them all for sale, ready to go today !

Lattice GAL16V8B 7ns

4.50 each one + 1.60 Priority shipping worldwide whatever the quantity




Cosmos is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 12:50 AM   #35
nicholas
VIP / Donor
Points: 21,126, Level: 91 Points: 21,126, Level: 91 Points: 21,126, Level: 91
Activity: 13% Activity: 13% Activity: 13%
 
nicholas's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Englistan
Posts: 8,194
Blog Entries: 2
Default Re: Amiga 3000 - U202, U203, U701 and U714 in production now!

Quote:
Originally Posted by Cosmos View Post
I have them all for sale, ready to go today !

Lattice GAL16V8B 7ns

4.50 each one + 1.60 Priority shipping worldwide whatever the quantity




I'll take one of all four chips please. Could you PM me your PayPal details?

Cheers!
__________________
Every day is Ashura, every land is Karbala. Allahu akbar va Khamenei rahbar!
nicholas is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2013, 01:46 PM   #36
danbeaver
Lifetime Member
Points: 5,770, Level: 49 Points: 5,770, Level: 49 Points: 5,770, Level: 49
Activity: 66% Activity: 66% Activity: 66%
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1,358
Default Re: Amiga 3000 - U202, U203, U701 and U714 in production now!

PM'd Cosmo for two sets for my 2 A3000's
danbeaver is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2013, 04:51 PM   #37
danbeaver
Lifetime Member
Points: 5,770, Level: 49 Points: 5,770, Level: 49 Points: 5,770, Level: 49
Activity: 66% Activity: 66% Activity: 66%
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1,358
Smile Re: Amiga 3000 - U202, U203, U701 and U714 in production now!

Oops, he had to order chips
danbeaver is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2013, 11:02 AM   #38
matt3k
Cult Member
Points: 11,164, Level: 69 Points: 11,164, Level: 69 Points: 11,164, Level: 69
Activity: 8% Activity: 8% Activity: 8%
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 553
Default Re: Amiga 3000 - U202, U203, U701 and U714 in production now!

Received from Cosmo, shipped perfectly. Great experience.

Go Cosmo!

Will install in a few weeks...
matt3k is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
amiga , 3000 , u714 , u701 , u203 , production , u202

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
music production on amiga.... eniac Amiga Desktop Audio and Video 34 05-25-2010 12:21 PM
Pro video production on Amiga? orb85750 Amiga Desktop Audio and Video 72 08-22-2009 01:46 AM
A3000 Logic Chips: U202, U203, U701, U714 metalman Amiga Hardware Issues and discussion 10 11-27-2008 02:18 AM
WANTED ! Amiga 3000 JEDEC Files U202/U203 The_Killer Amiga Hardware Issues and discussion 7 11-11-2005 12:23 AM
Amiga for Music Production phlaw Amiga Hardware Issues and discussion 6 04-06-2004 05:31 AM