amiga.org
     
iconAll times are GMT -6. The time now is 01:06 AM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.

Amiga.org Amiga computer related discussion Amiga Hardware Issues and discussion Hard Drive Faulty???

Amiga Hardware Issues and discussion This forum is dedicated to the discussion and resolution of issues related to Classic and Next Generation Amiga hardware. Got a problem with a piece of hardware? Click to speak.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-27-2007, 04:04 PM   #1
unite
Beginner
Points: 4,945, Level: 44 Points: 4,945, Level: 44 Points: 4,945, Level: 44
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
 
Join Date: May 2007
Posts: 45
Default Hard Drive Faulty???

I recently bought a nice 1.3gb hard drive for my amiga. Its an actual amiga drive not a pc drive with a converter (if you know what I mean). For some reason the drive ain't working in my 1200. When installed you ca nhear the drive spinning up no problem. At bootup the HD light comes on and stays on for about 30seconds then goes off and the normal insert floppy screen appears. (The drive wasn't formated when I bought it). I followed the instructions in the guide from the forum but when I get to the point about using the HDtool the amiga freezes for ages when tryin detect the drive and eventually goes to the next screen but its seen nothing. NOW I firstly thought I've been had here and this is a dead drive but I have one of the amiga to pc ide interface chaps and using that the drive works perfectly on the PC. I next thought perhaps my amiga IDE cable is damaged but again using the amiga / pc ide converter thing I have sucessfully installed a pc hard disk in the 1200. Its deffo not the amiga as there is a hard disk working in it now, its deffo not the cable as its currently being used working, and as far as i can tell its not the drive as its spinning up and I can access it under windows.

Suggestions, anyone?

Was thinking myself I might just go for a full tower mod now and scrap the amiga driver and just use a few old PC drives I have.
unite is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
drive , hard , faulty

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hard drive underneath floppy drive in A4000? motorollin Amiga Hardware Issues and discussion 19 01-11-2008 12:28 PM
Faulty Floppy Disk Drive? DBAlex Amiga Hardware Issues and discussion 4 01-14-2006 05:37 PM
hard drive lomax_069 New User Introductions 5 07-30-2005 10:57 PM
A1200 Faulty Floopy Drive? Robert17 Amiga Hardware Issues and discussion 15 05-17-2004 12:54 PM
Faulty Disk Drive? [PLEASE NO!!] EnyGmaTiK Amiga Hardware Issues and discussion 6 05-06-2004 05:40 PM