amiga.org
     
iconAll times are GMT -6. The time now is 09:42 PM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.

Amiga.org Amiga computer related discussion Amiga Hardware Issues and discussion A2000 unknown turbo board - advice needed

Amiga Hardware Issues and discussion This forum is dedicated to the discussion and resolution of issues related to Classic and Next Generation Amiga hardware. Got a problem with a piece of hardware? Click to speak.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-18-2002, 11:49 AM   #1
Effy
Kindred of Babble-on
Points: 16,456, Level: 82 Points: 16,456, Level: 82 Points: 16,456, Level: 82
Activity: 5% Activity: 5% Activity: 5%
 
Effy's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Bilzen, Belgium
Posts: 2,052
Send a message via MSN to Effy Send a message via Skype™ to Effy
Default A2000 unknown turbo board - advice needed

Sometimes months go by without anything new to happen. Recently I got two computers from which one is an A2000. I already did a posting about Hardware problems where I got a lot of great advice although I still need to fix something ....
Now when I was searching through my room for my OS 3.1 discs I found something that I can't remember having bought somewhere, so it must have arrived here with the A2000. In that computer there's already an A2630 Rev 9 turboboard with 2 Mb Ram !! Cool !! Now 64 Mb extra and I would feel a lot better !!! :-D
But the card that I found does not really seem to belong to that A2000 and also not to the A4000 that came together with the A2000. It's a small card, not Zorro-like and it needs to be plugged into something that I'm not familiar with. There's a 68030 and 68882 on it but nothing to add Ram to. It's made in 1992, has the brand Commodore, and seems to be '68020/68030 Board Rev 1.0' for 'A3200/A3400' ...
Is this a turboboard for an A3000 ??? Without Ram modules on it ?? Can this be possible ?? I don't see how to fit it on a A2000 !! Advice needed. What can I do with it ??
__________________
www.AmigaClub.be
Effy is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2002, 12:01 PM   #2
nOw2
Technoid
Points: 8,886, Level: 63 Points: 8,886, Level: 63 Points: 8,886, Level: 63
Activity: 14% Activity: 14% Activity: 14%
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 187
Default Re: A2000 unknown turbo board - advice needed

What CPU card is in the 4000? this sounds like the original 030 card.
nOw2 is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2002, 01:14 PM   #3
Effy
Kindred of Babble-on
Points: 16,456, Level: 82 Points: 16,456, Level: 82 Points: 16,456, Level: 82
Activity: 5% Activity: 5% Activity: 5%
 
Effy's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Bilzen, Belgium
Posts: 2,052
Send a message via MSN to Effy Send a message via Skype™ to Effy
Default Re: A2000 unknown turbo board - advice needed

In the A4000 D there was a Cyberstorm MK2 68060 card ... still is actually ... but I haven't tried to unplug is to see what is really looks like. The only thing I can put in that A4000 D is air or light. It's really fully packed !!
__________________
www.AmigaClub.be
Effy is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2002, 11:39 AM   #4
vortexau
Defender of the Faith
Points: 6,666, Level: 53 Points: 6,666, Level: 53 Points: 6,666, Level: 53
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 1,341
Default Re: A2000 unknown turbo board - advice needed

As nOw2 suggested, THIS may be an original 030 board from a A4000/030!
Don't forget there were 040 AND 030 versions of the A4000 Desktop.

and no room for RAM because the A4000's RAM was fitted on the Mobo.

__________________________________________________

"You are false data, so I shall ignore you" -(Bomb No.20) __________________________________________________
__________________
-vortexau; who\'s still waiting! (-for AmigaOS4! ;-) )
savage Ami bridge parody
vortexau is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2002, 11:52 AM   #5
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: A2000 unknown turbo board - advice needed

Does indeed sound like the original CPU card for the A3000/A4000. They did not have any RAM on board, which is why using even an '030 aftermarket card with RAM would speed up the system.
Use it for target practice.....
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
a2000 , advice , board , needed , turbo , unknown

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: A2630 030 with 4 MB memory turbo board for A2000 cv643d Amiga Marketplace 0 07-22-2008 01:02 PM
a2000 genlock advice needed DoogUK Amiga Hardware Issues and discussion 1 12-23-2007 12:00 PM
Looking for RAM for my Blizzard 1230-IV Turbo Board SprPsycho Amiga Marketplace 4 08-12-2006 05:50 AM
Unknown board recognition help request (Not Amiga) countzero Amiga Hardware Issues and discussion 8 06-05-2006 05:26 PM
advice needed on a specific A2000/3000/4000 card Effy Amiga Hardware Issues and discussion 10 10-24-2002 12:57 PM