amiga.org
     
iconAll times are GMT -6. The time now is 06:20 AM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.

Amiga.org Amiga computer related discussion Amiga Software Issues and Discussion Need help to install OS3.9 on a scsi HD using a scsi CDROM both on CS-PPC...

Amiga Software Issues and Discussion This forum exists for the discussion of the use, issues with, and fun brought about by classic and next generation Amiga software.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-29-2006, 10:35 AM   #1
keropi
Kindred of Babble-on
Points: 13,779, Level: 76 Points: 13,779, Level: 76 Points: 13,779, Level: 76
Activity: 4% Activity: 4% Activity: 4%
 
keropi's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Ioannina , Greece
Posts: 2,466
Default Need help to install OS3.9 on a scsi HD using a scsi CDROM both on CS-PPC...

Well, I need some info here...
this is what I have:

the scsi disk of the csppc
a scsi cdrom and an IDE 80GB hd, connected to the scsi chain using an Acard 7720UW connector .
I have another IDE hd with 3.9 installed, so I booted from it and the SCSI devices show up on the UNITCONTROL program. Since they show up OK, I figured I removed the IDE HD, put the 3.9 emergency floppy on the drive and boot having the 3.9cd on the scsi cdrom.
But I get a requester to insert the CD plus an error that scsi.device 1 is not accesible (I guess since it searches an IDE cdrom...) so do I need to install a driver or something in start-up sequence, like the FastATA I had???
any info? :-?
__________________
DON'T click HERE!
AMIBAY , the Amiga marketplace!
keropi is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2006, 10:41 AM   #2
Flashlab
Defender of the Faith
Points: 8,472, Level: 62 Points: 8,472, Level: 62 Points: 8,472, Level: 62
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Flashlab's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: The Netherlands
Posts: 1,396
Default Re: Need help to install OS3.9 on a scsi HD using a scsi CDROM both on CS-PPC...

Make the CD mountfile point to the correct device. I don't know what it is. On my setup it's called cybscsi.device but that's with a CS MK2.
__________________
Amiga 4000D Cyberstorm PPC 060@50 604@200 SCSI 130Mb Ram G-Rex Voodoo3 PicassoIV Paloma Ariadne Delfina Lite

Online Flash version of BoulderDash: Offline...
Flashlab is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2006, 11:30 AM   #3
AMIGAZ
Defender of the Faith
Points: 12,642, Level: 73 Points: 12,642, Level: 73 Points: 12,642, Level: 73
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
AMIGAZ's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 1,940
Send a message via ICQ to AMIGAZ
Default Re: Need help to install OS3.9 on a scsi HD using a scsi CDROM both on CS-PPC...

Quote:
Flashlab wrote:
Make the CD mountfile point to the correct device. I don't know what it is. On my setup it's called cybscsi.device but that's with a CS MK2.
it's cybppc.device, the device number shoould be the SCSI id if the cd-rom

like the error you got: scsi.device 1, means it was looking for device nr.1 which is the SLAVE on your IDE cable
AMIGAZ is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2006, 12:35 PM   #4
keropi
Kindred of Babble-on
Points: 13,779, Level: 76 Points: 13,779, Level: 76 Points: 13,779, Level: 76
Activity: 4% Activity: 4% Activity: 4%
 
keropi's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Ioannina , Greece
Posts: 2,466
Default Re: Need help to install OS3.9 on a scsi HD using a scsi CDROM both on CS-PPC...

so, WHAT file do I edit to point to the cybppc.device ???
__________________
DON'T click HERE!
AMIBAY , the Amiga marketplace!
keropi is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2006, 12:39 PM   #5
Flashlab
Defender of the Faith
Points: 8,472, Level: 62 Points: 8,472, Level: 62 Points: 8,472, Level: 62
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Flashlab's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: The Netherlands
Posts: 1,396
Default Re: Need help to install OS3.9 on a scsi HD using a scsi CDROM both on CS-PPC...

The cd mountfile. It's in Devs/DOSdrivers. Mine's called CD0 but that could differ. On the Emergency floppy it is usually called Emergency_CD or something.

Edit that file with ed or some other program.
__________________
Amiga 4000D Cyberstorm PPC 060@50 604@200 SCSI 130Mb Ram G-Rex Voodoo3 PicassoIV Paloma Ariadne Delfina Lite

Online Flash version of BoulderDash: Offline...
Flashlab is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2006, 12:40 PM   #6
Framiga
Energizer Bunny of Babble
Points: 17,731, Level: 84 Points: 17,731, Level: 84 Points: 17,731, Level: 84
Activity: 7% Activity: 7% Activity: 7%
 
Framiga's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 4,085
Default Re: Need help to install OS3.9 on a scsi HD using a scsi CDROM both on CS-PPC...

try to remove the CDx: icons descriptor from SYSevs/Dosdrivers (which probably points to CD0: scsi.device 1 or so)

AFAIK (never tryed) the CSPPC CD support, doesn't needs any mountfile. (you have to mount it, from the CSPPC scsi menu)
Framiga is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2006, 12:46 PM   #7
Flashlab
Defender of the Faith
Points: 8,472, Level: 62 Points: 8,472, Level: 62 Points: 8,472, Level: 62
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Flashlab's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: The Netherlands
Posts: 1,396
Default Re: Need help to install OS3.9 on a scsi HD using a scsi CDROM both on CS-PPC...

Oh yeah that's true! It appears that the CSPPC can boot from cd-rom. That would be cool!
__________________
Amiga 4000D Cyberstorm PPC 060@50 604@200 SCSI 130Mb Ram G-Rex Voodoo3 PicassoIV Paloma Ariadne Delfina Lite

Online Flash version of BoulderDash: Offline...
Flashlab is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
csppc , os3.9 , cdrom , install , os39 , scsi

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mini tower scsi with cdrom and cdrw scsi AlicePPC Amiga Marketplace 0 09-17-2008 06:17 AM
SCSI cdrom to A590 Speelgoedmannetje Amiga Hardware Issues and discussion 17 04-10-2008 09:15 AM
WTB : SCSI CDROM + SCSI 50 Pin Cable hamtronix Amiga Marketplace 7 07-18-2007 08:06 PM
Scsi + CdRom = Nothing (Help!) Leifern Amiga Hardware Issues and discussion 3 10-27-2005 04:33 AM
new bee cant see scsi cdrom cyberdrive Amiga Hardware Issues and discussion 3 11-06-2002 01:44 AM