amiga.org
     
iconAll times are GMT -6. The time now is 08:46 AM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.

Amiga.org Amiga computer related discussion Amiga Gaming Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

Amiga Gaming This forum is dedicated to games software and solutions for the Commodore Amiga computer. Need help blowing up pixels? Know of the next gaming revolution? Talk about it here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-30-2005, 04:17 AM   #1
mattsell
Merely Curious
Points: 5,509, Level: 47 Points: 5,509, Level: 47 Points: 5,509, Level: 47
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 7
Default Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

I have been looking everywhere for an A1200 version of Lotus 2 and 3. All the .adf's I've found are the A500 version and the Whdload version is the same, this is fine for Lotus 2 but Lotus 3 is the problem. In 2 player, Lotus 3 runs slower and the track looks like it goes backwards.

I know that Magnetic Fields created an A1200 fixed version for these two games because, way back when, I bought Lotus Triolgy and sent the disks back to Gremlin to get the A1200 versions.

A1200 fixed version of lotus 3, is the one I really need, the game runs the same speed in 2 player as in 1 player mode - smooth track/frame update.

Please, please someone help, I don't mind ADF, copies or originals.

Please get in contact with me, thanks.
mattsell is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2005, 07:17 AM   #2
clebin
Merely Curious
Points: 5,132, Level: 45 Points: 5,132, Level: 45 Points: 5,132, Level: 45
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 14
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version


Very few people have played this version or know what it is.

It doesn't seem like Gremlin ever released it, except to people who sent their disks to them by post.

If the framerate is lower than 1 player mode, or lower than Lotus 1/2, then you haven't got it! If you're not sure, try playing 1 then 2 player for comparison.

It definitely needs to be tracked down. Full-speed Lotus 3 is fantastic!

Chris
clebin is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2005, 07:29 AM   #3
Orjan
Cult Member
Points: 6,835, Level: 54 Points: 6,835, Level: 54 Points: 6,835, Level: 54
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 515
Send a message via ICQ to Orjan
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version


Is the CD32 version of Lotus trilogy the "fixed" one, or the original?
__________________
\"Memory is like an orgasm. It\'s a lot better if you don\'t have to fake it.\"
- Seymore Cray, on virtual memory.
Orjan is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2005, 08:02 AM   #4
mattsell
Merely Curious
Points: 5,509, Level: 47 Points: 5,509, Level: 47 Points: 5,509, Level: 47
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 7
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

Not sure, but I know you need a CD32 Joypad to play it (and a CD32 Emulator I believe).

Clebin --> Glad you remember it too, what a great version it was, much improved. Shame you haven't got it either.

To add to Clebins point you will know you have the 1200 version if it loads on an A1200 with just the disks, The original A500 version just crashes.
mattsell is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2005, 11:41 AM   #5
Leifern
Technoid
Points: 7,895, Level: 59 Points: 7,895, Level: 59 Points: 7,895, Level: 59
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Leifern's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Oslo, Norway
Posts: 257
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

Has anyone had any luck with this "Amiga1200 fixed Lotus 2&3"??

I was just playing Lotus 3 on my 1200 with a friend and i must say it runs unplayably slow on some tracks (damn shame).

But it's a great game, so please keep us informed!!
Leifern is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2011, 08:26 PM   #6
Digiman
Defender of the Faith
Points: 6,596, Level: 53 Points: 6,596, Level: 53 Points: 6,596, Level: 53
Activity: 12% Activity: 12% Activity: 12%
 
Join Date: May 2010
Posts: 1,045
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

The fix for AGA doesn't work on the Krypt cracks for me, anyone got a Lotus II ADF that works on an A1200?
Digiman is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2011, 08:57 PM   #7
HotRod
Technoid
Points: 8,472, Level: 62 Points: 8,472, Level: 62 Points: 8,472, Level: 62
Activity: 8% Activity: 8% Activity: 8%
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 360
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

Quote:
Originally Posted by mattsell View Post
Not sure, but I know you need a CD32 Joypad to play it (and a CD32 Emulator I believe).
I played the CD32 version on my a4k ages ago but I know that it worked using a joystick.
HotRod is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2011, 09:01 PM   #8
Kesa
Ninja Fruit Slasher
Points: 13,220, Level: 74 Points: 13,220, Level: 74 Points: 13,220, Level: 74
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Kesa's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Princess Castle
Posts: 2,349
Blog Entries: 4
Lightbulb Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

Quote:
Originally Posted by mattsell View Post
Not sure, but I know you need a CD32 Joypad to play it (and a CD32 Emulator I believe).

Clebin --> Glad you remember it too, what a great version it was, much improved. Shame you haven't got it either.

To add to Clebins point you will know you have the 1200 version if it loads on an A1200 with just the disks, The original A500 version just crashes.
I think the game works fine with just a joystick as it only uses one button?

I have never heard of the AGA fixed version before. What's the difference? This is interesting...
__________________
Even my cat doesn't like me.
Kesa is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2011, 05:46 AM   #9
Digiman
Defender of the Faith
Points: 6,596, Level: 53 Points: 6,596, Level: 53 Points: 6,596, Level: 53
Activity: 12% Activity: 12% Activity: 12%
 
Join Date: May 2010
Posts: 1,045
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

Quote:
Originally Posted by Kesa View Post
I think the game works fine with just a joystick as it only uses one button?

I have never heard of the AGA fixed version before. What's the difference? This is interesting...

Fixed = stops it crashing on AGA. No speed improvement for Lotus II. Play Lotus II on any NTSC Amiga for faster game than PAL

Can't find a working fix for Lotus 3, the most important because that's very much slower screen update on A500 etc but AGA version should be as smooth and fast as CD32 & PC version.
Digiman is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2011, 09:58 AM   #10
Digiman
Defender of the Faith
Points: 6,596, Level: 53 Points: 6,596, Level: 53 Points: 6,596, Level: 53
Activity: 12% Activity: 12% Activity: 12%
 
Join Date: May 2010
Posts: 1,045
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

So no AGA fixed Lotus 3 disks used by anyone here....
Digiman is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2011, 11:42 AM   #11
LaserBack
Technoid
Points: 6,070, Level: 50 Points: 6,070, Level: 50 Points: 6,070, Level: 50
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 324
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

Quote:
Originally Posted by mattsell View Post
I have been looking everywhere for an A1200 version of Lotus 2 and 3. All the .adf's I've found are the A500 version and the Whdload version is the same, this is fine for Lotus 2 but Lotus 3 is the problem. In 2 player, Lotus 3 runs slower and the track looks like it goes backwards.

I know that Magnetic Fields created an A1200 fixed version for these two games because, way back when, I bought Lotus Triolgy and sent the disks back to Gremlin to get the A1200 versions.

A1200 fixed version of lotus 3, is the one I really need, the game runs the same speed in 2 player as in 1 player mode - smooth track/frame update.

Please, please someone help, I don't mind ADF, copies or originals.

Please get in contact with me, thanks.
lotus 3 AGA fixed or a special disk version for the A1200 does not exists
The best you can do is play Lotustrilogy where Lotus 3 have been enhanced and is lot faster and smoother than the original

also I have LOTUS 2 AGA fixed...it was a fix done in 1998 but is for hardisk... maybe can be onedisked
LaserBack is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2011, 11:50 AM   #12
Digiman
Defender of the Faith
Points: 6,596, Level: 53 Points: 6,596, Level: 53 Points: 6,596, Level: 53
Activity: 12% Activity: 12% Activity: 12%
 
Join Date: May 2010
Posts: 1,045
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

The cracked ADF with AGA fix in he Tosec for Lotus2 works fine for 14nhz 020 A1200 but not 030/040/060 CPU so only for standard A1200. Lotus 3 fix for AGA doesn't work.

How do I play the CD32 trilogy on A1200? It only boots on CD32 no other Amiga +CD system like A1200 + Zappo + CD32 boot disk for CD32 CDs as tested by AF and CU Amiga mags. Are there CD32 ADFs somewhere without CDDA music just SFX etc?

Lotus 3 is the problem, ECS version is like Atari ST Lotus 2 screen update

Last edited by Digiman; 10-10-2011 at 11:53 AM..
Digiman is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2011, 12:10 PM   #13
LaserBack
Technoid
Points: 6,070, Level: 50 Points: 6,070, Level: 50 Points: 6,070, Level: 50
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 324
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

Quote:
Originally Posted by Digiman View Post

How do I play the CD32 trilogy on A1200? It only boots on CD32 no other Amiga +CD system like A1200 + Zappo + CD32 boot disk for CD32 CDs as tested by AF and CU Amiga mags. Are there CD32 ADFs somewhere without CDDA music just SFX etc?
(
there is hardisk version of lotus trilogy ready to be played from hardisk done long time ago by the ancient pirates
the file is named Lotustri.lha
I have it in an old cd but the cd is damaged
also you can found the file in a compilation done in the era
check

http://www.angelfire.com/scifi/thepage/UA_01.TXT

and sorry but I havent that compilation if you can found it anywhere PM

Last edited by LaserBack; 10-10-2011 at 12:12 PM..
LaserBack is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2011, 12:20 PM   #14
Ilwrath
Kindred of Babble-on
Points: 12,654, Level: 73 Points: 12,654, Level: 73 Points: 12,654, Level: 73
Activity: 5% Activity: 5% Activity: 5%
Zookeeper Champion
 
Ilwrath's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 2,187
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

holy thread resurrections, this thing is ancient.

Anyhow, as far as I know, the correct answer is there isn't any difference between the AGA fixed version on disk that Magnetic Bytes shipped and the one on the CD32 Lotus Trilogy. I seem to remember playing the CD32 version on my A1200 without doing anything unusual for the time. (Maybe booting the 1200 with no startup script and assigning libs to a directory containing the A1200 version of lowlevel.library and nonvolatile.library or something before running the CD's startup-sequence, but that was it. A really old trick that boots most CD32 games on an A1200.)
Ilwrath is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2011, 01:31 PM   #15
LaserBack
Technoid
Points: 6,070, Level: 50 Points: 6,070, Level: 50 Points: 6,070, Level: 50
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 324
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

Quote:
Originally Posted by Ilwrath View Post
holy thread resurrections, this thing is ancient.

Anyhow, as far as I know, the correct answer is there isn't any difference between the AGA fixed version on disk that Magnetic Bytes shipped and the one on the CD32 Lotus Trilogy. I seem to remember playing the CD32 version on my A1200 without doing anything unusual for the time. (Maybe booting the 1200 with no startup script and assigning libs to a directory containing the A1200 version of lowlevel.library and nonvolatile.library or something before running the CD's startup-sequence, but that was it. A really old trick that boots most CD32 games on an A1200.)
you are wrong
lotus trilogy cd32 version do not works in a easy way like you said
I just tested it the version which I downloaded from emuparadise...black screen
it needs a hardisk fix
LaserBack is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
fixed , iii , lotus , version , a1200

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lotus Turbo Challenge 2 Theme reddwarfer Amiga Desktop Audio and Video 1 01-29-2009 02:22 PM
Lotus III has it been freely released? AMIBY Amiga Gaming 10 10-05-2007 06:07 PM
Lotus Trilogy CD32 on A1200/Squirrel adrian82 Amiga Gaming 2 04-17-2006 06:30 AM
Lotus Turbo Challenge 2 sumner7 Amiga Gaming 25 05-26-2004 04:24 AM
Problems Loading Lotus Trilogy AndyFC Amiga Gaming 3 03-26-2004 03:59 AM