amiga.org
     
iconAll times are GMT -6. The time now is 06:31 PM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.

Amiga.org Amiga computer related discussion General chat about Amiga topics Shell/Cli ala MSDos/Linux Shell?

General chat about Amiga topics This forum is for conversations which are specifically "Amiga" related, but don't fit into other categories. Contents of this forum do appear on the main page, unlike Talk About. If a subject appears to be non-related, it will be moved to Talk About.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-11-2005, 12:48 AM   #1
gizz72
Cult Member
Points: 12,793, Level: 73 Points: 12,793, Level: 73 Points: 12,793, Level: 73
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
gizz72's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Republic of forgotten Amigas; Php
Posts: 817
Blog Entries: 1
Default Shell/Cli ala MSDos/Linux Shell?

Greetings,

I'm wondering: has anyone tried to make the Shell/Cli look like MSDos shell? Complete with a blinking cursor Black background and all? If so please tell me how is it done? :-D Only the shell/cli mode not the whole workbench color set. It seems to affect even WB colors if I try to manipulate palette control. Any tips would be helpful.

Also, I forgot how to generate color text on shell. Thanks all.

Regards,

GiZz72
__________________
Good day to all Amigans!

MARGE - P3 DellOptiplex 220; 225 MB; Dual Partitioned WinXpSP3 and IcarosDesktopv1.4.x
MANNY - A1200 + CobraDKB '030 w/ 32MB + DataFlyer HDD
ASPIREOne D270 + Sata SSD 512GB - Hosted AROSAspireone but it is very slow.
gizz72 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2005, 12:53 AM   #2
whabang
Guru Meditator
Points: 22,125, Level: 92 Points: 22,125, Level: 92 Points: 22,125, Level: 92
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
whabang's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Amager
Posts: 7,228
Default Re: Shell/Cli ala MSDos/Linux Shell?

Well, there are programs that let you open windows on new screens. Open a shell-window on a screen with nothing but B&W, and you're set!
__________________
Beating the dead horse since 2002.
whabang is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2005, 01:35 AM   #3
gizz72
Cult Member
Points: 12,793, Level: 73 Points: 12,793, Level: 73 Points: 12,793, Level: 73
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
gizz72's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Republic of forgotten Amigas; Php
Posts: 817
Blog Entries: 1
Default Re: Shell/Cli ala MSDos/Linux Shell?

Greetings,

I'm sure there were programs like AmIrc that had it's own terminal windows. I mean, the shell/cli itself behaving like a terminal window. Thanks.

Regards,

GiZz72
__________________
Good day to all Amigans!

MARGE - P3 DellOptiplex 220; 225 MB; Dual Partitioned WinXpSP3 and IcarosDesktopv1.4.x
MANNY - A1200 + CobraDKB '030 w/ 32MB + DataFlyer HDD
ASPIREOne D270 + Sata SSD 512GB - Hosted AROSAspireone but it is very slow.
gizz72 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2005, 02:47 AM   #4
MrZammler
Cult Member
Points: 7,621, Level: 58 Points: 7,621, Level: 58 Points: 7,621, Level: 58
Activity: 3% Activity: 3% Activity: 3%
 
MrZammler's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: The island of Crete
Posts: 719
Send a message via MSN to MrZammler
Default Re: Shell/Cli ala MSDos/Linux Shell?

@gizz72

There was some talk about this in the gallery, that's where I think I got the escape chars that make my shell black (check my ss: http://www.amiga.org/gallery/photo.php?lid=2023&cid=22

I'm not at home right now, but I will reply again in the evening with my shell-startup file if no one else responds earlier.
__________________
Anyway is the only way
MrZammler is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2005, 03:19 AM   #5
rayt
Technoid
Points: 8,536, Level: 62 Points: 8,536, Level: 62 Points: 8,536, Level: 62
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 322
Default Re: Shell/Cli ala MSDos/Linux Shell?

If you have os3.9 you can use the vinced enhanced shell which offers easy a full gui for configuration and its quite easy to make it look like msdos or xterm windows. If you use the "normal" shell it possible too but you'll have to use some shell internal commands or something iirc. Anyway, get os3.9 its the best amiga os available.
rayt is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2005, 03:38 AM   #6
gizz72
Cult Member
Points: 12,793, Level: 73 Points: 12,793, Level: 73 Points: 12,793, Level: 73
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
gizz72's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Republic of forgotten Amigas; Php
Posts: 817
Blog Entries: 1
Default Re: Shell/Cli ala MSDos/Linux Shell?

Greetings,

@rayt

Thanks for the tips. I'm using the OS of Amiga Forever CD, which is, what they call OS3.x. I have adapted the OS to my A1200 would that count? Thanks.

@MrZammler
I'll go over the link you gave me. :-)
-edit-
Ok I've seen the WBscreen. So does the cursur blink as well? Cool! Cameron Diaz fan, eh?
Later tell how you did it. I'll be going home shortly. Thanks!! :-)
-edit-

Regards,

GiZz72
__________________
Good day to all Amigans!

MARGE - P3 DellOptiplex 220; 225 MB; Dual Partitioned WinXpSP3 and IcarosDesktopv1.4.x
MANNY - A1200 + CobraDKB '030 w/ 32MB + DataFlyer HDD
ASPIREOne D270 + Sata SSD 512GB - Hosted AROSAspireone but it is very slow.
gizz72 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2005, 03:47 AM   #7
MrZammler
Cult Member
Points: 7,621, Level: 58 Points: 7,621, Level: 58 Points: 7,621, Level: 58
Activity: 3% Activity: 3% Activity: 3%
 
MrZammler's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: The island of Crete
Posts: 719
Send a message via MSN to MrZammler
Default Re: Shell/Cli ala MSDos/Linux Shell?

Nope, the cursor does not blink ;-) (But I like it not to!)
__________________
Anyway is the only way
MrZammler is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2005, 03:54 AM   #8
gizz72
Cult Member
Points: 12,793, Level: 73 Points: 12,793, Level: 73 Points: 12,793, Level: 73
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
gizz72's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Republic of forgotten Amigas; Php
Posts: 817
Blog Entries: 1
Default Re: Shell/Cli ala MSDos/Linux Shell?

Greetings,

Hmmm, maybe there's a way? Is there?
It just gives me that retro feeling when I stare at it. It just make me creative in a way. Quite cool if it does too. Tried that on Amos Screens too. Make them look like a green block and use the 'Flash' command blink like it was yesterday. :-D

Let me know if you can make it blink. Vinced looks promising. I'll check it out. Thanks!

Regards,

GiZz72
__________________
Good day to all Amigans!

MARGE - P3 DellOptiplex 220; 225 MB; Dual Partitioned WinXpSP3 and IcarosDesktopv1.4.x
MANNY - A1200 + CobraDKB '030 w/ 32MB + DataFlyer HDD
ASPIREOne D270 + Sata SSD 512GB - Hosted AROSAspireone but it is very slow.
gizz72 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2005, 03:57 AM   #9
smf
Too much caffeine
Points: 8,180, Level: 61 Points: 8,180, Level: 61 Points: 8,180, Level: 61
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
smf's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Vxj/Sweden
Posts: 145
Send a message via MSN to smf
Default Re: Shell/Cli ala MSDos/Linux Shell?

You can edit your s:shell-startup file to change the shell colours
smf is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2005, 04:48 AM   #10
rayt
Technoid
Points: 8,536, Level: 62 Points: 8,536, Level: 62 Points: 8,536, Level: 62
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 322
Default Re: Shell/Cli ala MSDos/Linux Shell?

Quote:
Thanks for the tips. I'm using the OS of Amiga Forever CD, which is, what they call OS3.x. I have adapted the OS to my A1200 would that count? Thanks.
Hmm I don't now but its very unlikely that its os3.9. But you can look at the workbench/kickstart version by choosing "kickstart,workbench" from the "workbench" menu.

Quote:
Let me know if you can make it blink. Vinced looks promising. I'll check it out. Thanks!
Hmm i don't think the "shell version" of vinceed is available as a seperate product.. but i don't know.. btw, on os3.9 you are able to choose a blinking cursor.. although its annoying as hell imho..
rayt is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2005, 06:20 AM   #11
itix
Kindred of Babble-on
Points: 13,136, Level: 74 Points: 13,136, Level: 74 Points: 13,136, Level: 74
Activity: 58% Activity: 58% Activity: 58%
 
itix's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 2,103
Default Re: Shell/Cli ala MSDos/Linux Shell?

Quote:
If you have os3.9 you can use the vinced enhanced shell which offers easy a full gui for configuration and its quite easy to make it look like msdos or xterm windows.
You dont need OS 3.9. It is available at aminet.
__________________
English Amiga Board
Only MorphOS makes it possible \o_
itix is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2005, 06:47 AM   #12
Framiga
Energizer Bunny of Babble
Points: 17,731, Level: 84 Points: 17,731, Level: 84 Points: 17,731, Level: 84
Activity: 7% Activity: 7% Activity: 7%
 
Framiga's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 4,085
Default Re: Shell/Cli ala MSDos/Linux Shell?

VinCEd settings>Editor> Cursor Blinking

and thanks to Karlos:

Edit the file S:Shell-Startup as:

; $VER: Shell-Startup
Alias Clear "Echo *"*E[0;0H*E[J*" "
Alias XCopy "Copy CLONE "
Alias ren rename
Alias del delete
Alias md makedir
Alias end endcli
echo "*e[>1m*e[32;41m*e[0;0H*e[J"
prompt "*n*e[>1m*e[33;41m*e[1m%N/%R.*e[30;41m%S>*e[0m*e[32;41m "
alias CLS "echo *"*E[0;0H*E[J*""
echo "AmigaOS 3.9 Workbench (Disk) $Workbench Kickstart (ROM) $Kickstart"
date

for a black Shell backgound :-)

Framiga is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2005, 07:42 AM   #13
gizz72
Cult Member
Points: 12,793, Level: 73 Points: 12,793, Level: 73 Points: 12,793, Level: 73
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
gizz72's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Republic of forgotten Amigas; Php
Posts: 817
Blog Entries: 1
Default Re: Shell/Cli ala MSDos/Linux Shell?

Greetings,

Just got home and fired up my 56k modem.. Downloaded Vinced on Aminet, copy the script see the rest. thanks to all of you guys.



Regards,

GiZz72
__________________
Good day to all Amigans!

MARGE - P3 DellOptiplex 220; 225 MB; Dual Partitioned WinXpSP3 and IcarosDesktopv1.4.x
MANNY - A1200 + CobraDKB '030 w/ 32MB + DataFlyer HDD
ASPIREOne D270 + Sata SSD 512GB - Hosted AROSAspireone but it is very slow.
gizz72 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
shell or cli , shell , msdos or linux , ala

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
shell won't recognize PC0 acottrill Amiga Software Issues and Discussion 4 04-28-2006 01:17 AM
newcli/shell replacement orange Amiga Software Issues and Discussion 6 01-27-2005 11:31 AM
Shell accounts, Linux, Lantronix UDS-10, VT100, crazy 8bitter redrumloa Alternative Operating Systems 3 12-17-2004 05:33 AM
Colours in Shell MrZammler Amiga Software Issues and Discussion 3 07-25-2003 02:52 AM
Shell, and editor Ratto Amiga OS -- Development 6 03-18-2003 10:59 AM