amiga.org
     
iconAll times are GMT -6. The time now is 08:46 AM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.

Amiga.org Amiga computer related discussion Amiga Tutorials Amiga Emulator

Amiga Tutorials In this forum, you'll find tutorials for AmigaOS and other forward-looking products.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-27-2012, 10:58 AM   #1
Kenshinsoki
Merely Curious
Points: 6, Level: 1 Points: 6, Level: 1 Points: 6, Level: 1
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1
Default Amiga Emulator

I'm hoping this is the right spot to ask but is there a tutorial or guide about setting up a C-NET BBS through an Amiga Emulator (WinUAE)

I have my old BBS data and wanted to set up the old BBS and port it TCP/IP but it has been so long since I have messed with an Amiga I have forgotten most of it.

ANy advice would be wonderful.
Kenshinsoki is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2012, 01:07 AM   #2
darkage
Technoid
Points: 6,261, Level: 51 Points: 6,261, Level: 51 Points: 6,261, Level: 51
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Aug 2007
Location: Melbourne, Australia
Posts: 342
Default Re: Amiga Emulator

You could ask the authors of the software, theres some email addresses on their website so worth a shot..

http://www.cnetbbs.net/
darkage is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2012, 01:17 AM   #3
CritAnime
Commodore is Awesome
Points: 6,030, Level: 50 Points: 6,030, Level: 50 Points: 6,030, Level: 50
Activity: 99% Activity: 99% Activity: 99%
 
CritAnime's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: UK
Posts: 1,110
Blog Entries: 1
Default Re: Amiga Emulator

I would say that using something powerfull like a 4000 setup or preconfigured UAE setup like amikit would be best. Just looking to see if I have any of the software.
CritAnime is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2012, 01:48 AM   #4
Duce
Off to greener pastures
Points: 6,477, Level: 52 Points: 6,477, Level: 52 Points: 6,477, Level: 52
Activity: 64% Activity: 64% Activity: 64%
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,283
Default Re: Amiga Emulator

Amikit works fine for BBS use. Just install it, then CNet and set up telnet device of your choice and you should be ready to go.
Duce is online now   Reply With Quote
Old 03-26-2012, 01:50 AM   #5
CritAnime
Commodore is Awesome
Points: 6,030, Level: 50 Points: 6,030, Level: 50 Points: 6,030, Level: 50
Activity: 99% Activity: 99% Activity: 99%
 
CritAnime's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: UK
Posts: 1,110
Blog Entries: 1
Default Re: Amiga Emulator

thats what I was thinking.I am also sure I have cnet on a dvd. But I don't know the status of it. So if someone could confirm it's still for sale or not that would be great.
CritAnime is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2012, 02:09 AM   #6
Duce
Off to greener pastures
Points: 6,477, Level: 52 Points: 6,477, Level: 52 Points: 6,477, Level: 52
Activity: 64% Activity: 64% Activity: 64%
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,283
Default Re: Amiga Emulator

Was supposedly still being developed, now by some new guy.

I've tried for over 2 years to get someone "official" from Cnet to reply to emails, with zero luck.

DLG is now free, as is Excelsior! BBS, btw. Zeus BBS is very low cost, and actually runs quite well on PPC Amiga's. I'm in the middle of converting DLG BB/OS to OS4, the legacy sourcecode and the full BBS executables package is on Aminet.

Only ones I've not been able to pin down valid info on are Cnet and Xenolink. I had hoped to track down status on all the "retail" BBS packages from back in the day, but can't get anything on Xenolink and CNet info is sparse.
Duce is online now   Reply With Quote
Old 03-26-2012, 02:16 AM   #7
CritAnime
Commodore is Awesome
Points: 6,030, Level: 50 Points: 6,030, Level: 50 Points: 6,030, Level: 50
Activity: 99% Activity: 99% Activity: 99%
 
CritAnime's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: UK
Posts: 1,110
Blog Entries: 1
Default Re: Amiga Emulator

I have cnet pro 3.03 and 3.05. But I really need to know the retail status before I do anything else. As I don't want to get myself in trouble
CritAnime is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2012, 03:15 AM   #8
Duce
Off to greener pastures
Points: 6,477, Level: 52 Points: 6,477, Level: 52 Points: 6,477, Level: 52
Activity: 64% Activity: 64% Activity: 64%
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,283
Default Re: Amiga Emulator

Latest version is 5.x something of CNet.

I think the version I ran way back when on my A3000 was 3.05, but I can't find the disks :/
Duce is online now   Reply With Quote
Old 04-03-2012, 12:39 AM   #9
darkage
Technoid
Points: 6,261, Level: 51 Points: 6,261, Level: 51 Points: 6,261, Level: 51
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Aug 2007
Location: Melbourne, Australia
Posts: 342
Default Re: Amiga Emulator

I've setup DayDream BBS on my system, just to have a play around with it.. Remember a friend wanting to setup a BBS under it that never really took off.. Was impressed by it. In those days I was Co-Sysop of a Remote Access board on evil pcceeeeee..
darkage is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
amiga , emulator

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump