amiga.org
     
iconAll times are GMT -6. The time now is 09:21 AM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.

Amiga.org Amiga computer related discussion Amiga Hardware Issues and discussion Amiga A500 red screen after attaching HD+

Amiga Hardware Issues and discussion This forum is dedicated to the discussion and resolution of issues related to Classic and Next Generation Amiga hardware. Got a problem with a piece of hardware? Click to speak.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-18-2011, 12:59 AM   #1
Gartnex
Merely Curious
Points: 20, Level: 1 Points: 20, Level: 1 Points: 20, Level: 1
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2
Default Amiga A500 red screen after attaching HD+

Hello Guys,

Is just resurrected my good old Amiga and he's actually doing just fine. I've just the tiny problem that every time I attach my A500 HD+ to the system, I get for a few seconds a red screen which is afterwards changing in a dark-grey screen. At this point nothing happens anymore.
Do you have any ideas how to fix that problem?
I'm very thankful for every answer.

Greets,
Gartnex
Gartnex is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2011, 03:11 PM   #2
T3000
Cult Member
Points: 7,891, Level: 59 Points: 7,891, Level: 59 Points: 7,891, Level: 59
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
 
T3000's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Lake Tahoe Area
Posts: 617
Default Re: Amiga A500 red screen after attaching HD+

This link will explain the Amiga start-up and screen colors.
http://www.amicue.org/TechStuff/amigaboot.html

Check all the connections. Maybe someone else has this device. Unlikely but just maybe... Good luck.
T3000 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2011, 03:21 PM   #3
motrucker
Premium Member
Points: 15,772, Level: 80 Points: 15,772, Level: 80 Points: 15,772, Level: 80
Activity: 11% Activity: 11% Activity: 11%
 
motrucker's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Maryland - U.S.A.
Posts: 2,100
Default Re: Amiga A500 red screen after attaching HD+

If your problem is from a GVP A500+ sidecar unit, it could be as simple as corrosion on the main connection. Clean both the GVP side and the Amiga side to see if that's it.
motrucker is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2011, 04:17 PM   #4
tone007
sad moaning faced git
Points: 15,136, Level: 79 Points: 15,136, Level: 79 Points: 15,136, Level: 79
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
tone007's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Virginia, USA
Posts: 3,212
Send a message via AIM to tone007
Default Re: Amiga A500 red screen after attaching HD+

Is the power supply for the HD unit (if required) present?
__________________
3 Commodore file cabinets, 2 Commodore USB turntables, 1 AmigaWorld beer mug
Alienware M14x i7 laptop running AmigaForever
tone007 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2011, 05:13 AM   #5
pyrre
Cult Member
Points: 9,030, Level: 63 Points: 9,030, Level: 63 Points: 9,030, Level: 63
Activity: 8% Activity: 8% Activity: 8%
 
Join Date: Apr 2007
Location: Norway
Posts: 827
Default Re: Amiga A500 red screen after attaching HD+

Quote:
Originally Posted by Gartnex View Post
Hello Guys,

Is just resurrected my good old Amiga and he's actually doing just fine. I've just the tiny problem that every time I attach my A500 HD+ to the system, I get for a few seconds a red screen which is afterwards changing in a dark-grey screen. At this point nothing happens anymore.
Do you have any ideas how to fix that problem?
I'm very thankful for every answer.

Greets,
Gartnex
...HE..(?) W.T.H.?
beating you around this site with a large trout...
It's a SHE...
__________________
Amiga 1200 Tower
BPPC 603e+ 040-25/200, 256MBram, BVIsionPPC
Amiga 2000
fusion forty 040, 2088 bridgeboard, 2MB ram card, 2091 SCSI.
Amiga 500+
Derringer 030, 32MBram, Trumpcard.
pyrre is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2011, 03:30 PM   #6
Gartnex
Merely Curious
Points: 20, Level: 1 Points: 20, Level: 1 Points: 20, Level: 1
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2
Default Re: Amiga A500 red screen after attaching HD+

First of all: Thanks for the replys.

I have already checked all connections on both, the Amiga itself/herself and the HD+.

And yes it is a GVP A500-HD+. I cleaned the contacts from corrosion (if there was any).

And also the power supply is present. I always power up the H before I start the Amiga.

@pyrre
I'm absolutely sorry! Of course is the Amiga a 'she'! And the Lady is such a beauty. It is just that 'computer' is masculine in German. So when I wrote the post I thought way to German. I'm really sorry.
Gartnex is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2011, 08:56 AM   #7
pyrre
Cult Member
Points: 9,030, Level: 63 Points: 9,030, Level: 63 Points: 9,030, Level: 63
Activity: 8% Activity: 8% Activity: 8%
 
Join Date: Apr 2007
Location: Norway
Posts: 827
Default Re: Amiga A500 red screen after attaching HD+

__________________
Amiga 1200 Tower
BPPC 603e+ 040-25/200, 256MBram, BVIsionPPC
Amiga 2000
fusion forty 040, 2088 bridgeboard, 2MB ram card, 2091 SCSI.
Amiga 500+
Derringer 030, 32MBram, Trumpcard.
pyrre is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
a500 , amiga , attaching , red , screen

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump