amiga.org
     
iconAll times are GMT -6. The time now is 06:14 PM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.

Amiga.org Amiga computer related discussion Amiga Gaming Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

Amiga Gaming This forum is dedicated to games software and solutions for the Commodore Amiga computer. Need help blowing up pixels? Know of the next gaming revolution? Talk about it here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-10-2011, 02:00 PM   #16
Digiman
Defender of the Faith
Points: 6,596, Level: 53 Points: 6,596, Level: 53 Points: 6,596, Level: 53
Activity: 12% Activity: 12% Activity: 12%
 
Join Date: May 2010
Posts: 1,045
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

Amiga Format couldn't get it to work either, apparently it needs every last byte of chipmem when booting.

I am sure there was a cracked copy of the CD32 version on floppy, and it wasn't the only game from CD32 put on disk among all the pirate games on the market stall.
Digiman is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2011, 06:05 PM   #17
AmigaTuga
Merely Curious
Points: 100, Level: 1 Points: 100, Level: 1 Points: 100, Level: 1
Activity: 13% Activity: 13% Activity: 13%
 
AmigaTuga's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Porto, Portugal
Posts: 9
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

Hi friend, do you have an hard disk on your Amiga 1200? If you do so, try to download it here www.whdownload.com .
they have pre-installed games including the lotus. hope that help you out...
AmigaTuga is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2011, 06:13 PM   #18
AmigaTuga
Merely Curious
Points: 100, Level: 1 Points: 100, Level: 1 Points: 100, Level: 1
Activity: 13% Activity: 13% Activity: 13%
 
AmigaTuga's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Porto, Portugal
Posts: 9
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

Hi Friend, try to download it here www.whdownload.com they have pre installed games including the mighty lotus.
hope that help you out...
AmigaTuga is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2011, 12:17 PM   #19
LaserBack
Technoid
Points: 6,070, Level: 50 Points: 6,070, Level: 50 Points: 6,070, Level: 50
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 324
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

Quote:
Originally Posted by Digiman View Post
Amiga Format couldn't get it to work either, apparently it needs every last byte of chipmem when booting.

.
it is not a chipmem issue....
I tested it on winuae and 8mb chipmem config and it does not works also
LaserBack is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2011, 04:22 PM   #20
Kesa
Ninja Fruit Slasher
Points: 13,220, Level: 74 Points: 13,220, Level: 74 Points: 13,220, Level: 74
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Kesa's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Princess Castle
Posts: 2,349
Blog Entries: 4
Lightbulb Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

Quote:
Originally Posted by Digiman View Post
Amiga Format couldn't get it to work either, apparently it needs every last byte of chipmem when booting.

I am sure there was a cracked copy of the CD32 version on floppy, and it wasn't the only game from CD32 put on disk among all the pirate games on the market stall.
Really? So how did they get past the "cd quality" music and sound? Too big for floppies i reckon...

Also how many floppies would the trilogy use up? I know that Lotus 3 used 3 so I'm guessing 5 or 6?
__________________
Even my cat doesn't like me.
Kesa is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2011, 11:10 PM   #21
LaserBack
Technoid
Points: 6,070, Level: 50 Points: 6,070, Level: 50 Points: 6,070, Level: 50
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 324
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

Quote:
Originally Posted by Kesa View Post
Really? So how did they get past the "cd quality" music and sound? Too big for floppies i reckon...

Also how many floppies would the trilogy use up? I know that Lotus 3 used 3 so I'm guessing 5 or 6?
cd music is only for lotus 3...but the cd tracks are almost identical to chip tunes
even is not well done cause you can't play the game with engine noise+music...sincerely I don't know why
I had the cracked hardisk version of lotus trilogy and worked very fine and features chip tunes for lotus 3......however that version it is lost...it seems that today nobody have it....
...not on tosec not on eab file server
LaserBack is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 02:14 AM   #22
mattsell
Merely Curious
Points: 5,509, Level: 47 Points: 5,509, Level: 47 Points: 5,509, Level: 47
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 7
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

Its been a long time since I opened this thread!

I now have an original version of Lotus 3 fixed for A1200 (no AGA grahpics of course). It comes on 2 disks.

Framerate update is much better than any whdload version I can find in 2 players.

Is it easy to make adf disks from the originals. Anyone point me to a tutorial so I might be able to do it?
mattsell is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 03:05 AM   #23
som99
Lifetime Member
Points: 10,549, Level: 68 Points: 10,549, Level: 68 Points: 10,549, Level: 68
Activity: 23% Activity: 23% Activity: 23%
 
som99's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sweden, Fort Independence
Posts: 1,193
Send a message via MSN to som99 Send a message via Skype™ to som99
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

Quote:
Originally Posted by mattsell View Post
Its been a long time since I opened this thread!

I now have an original version of Lotus 3 fixed for A1200 (no AGA grahpics of course). It comes on 2 disks.

Framerate update is much better than any whdload version I can find in 2 players.

Is it easy to make adf disks from the originals. Anyone point me to a tutorial so I might be able to do it?
Download TSGui and make ADF's of it.

http://aminet.net/disk/misc/tsgui.lha

Be sure to write protect your floppies so you don't make an mistake and write over your disks

Edit: I looked trough my files and I have ADF's of Lotus 1,2 and 3 AGA fixed cracked versions if anyone is interested
__________________
I feel like a big can of unluck that's just about to open up on someone.

www.som99.se

Last edited by som99; 01-26-2013 at 03:31 AM..
som99 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 03:45 AM   #24
Lizard
VIP / Donor
Points: 5,250, Level: 46 Points: 5,250, Level: 46 Points: 5,250, Level: 46
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Lizard's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 133
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

I think I should have the lotus trilogy somewhere...
Lizard is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 04:02 AM   #25
carvedeye
Defender of the Faith
Points: 14,713, Level: 78 Points: 14,713, Level: 78 Points: 14,713, Level: 78
Activity: 17% Activity: 17% Activity: 17%
 
carvedeye's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Newcastle Upon Tyne
Posts: 1,172
Send a message via MSN to carvedeye
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

Quote:
Originally Posted by som99 View Post
Download TSGui and make ADF's of it.

http://aminet.net/disk/misc/tsgui.lha

Be sure to write protect your floppies so you don't make an mistake and write over your disks

Edit: I looked trough my files and I have ADF's of Lotus 1,2 and 3 AGA fixed cracked versions if anyone is interested
Very interested
carvedeye is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 04:22 AM   #26
Kesa
Ninja Fruit Slasher
Points: 13,220, Level: 74 Points: 13,220, Level: 74 Points: 13,220, Level: 74
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Kesa's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Princess Castle
Posts: 2,349
Blog Entries: 4
Lightbulb Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

Yep me too.
__________________
Even my cat doesn't like me.
Kesa is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 05:26 AM   #27
som99
Lifetime Member
Points: 10,549, Level: 68 Points: 10,549, Level: 68 Points: 10,549, Level: 68
Activity: 23% Activity: 23% Activity: 23%
 
som99's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sweden, Fort Independence
Posts: 1,193
Send a message via MSN to som99 Send a message via Skype™ to som99
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

I put up Lotus 1-3 AGA fixed ADF's and also the CD32 ADF rips on my file server for you all to download

Download at -> www.som99.nu
__________________
I feel like a big can of unluck that's just about to open up on someone.

www.som99.se
som99 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 06:00 AM   #28
Robert1234
Beginner
Points: 2,709, Level: 31 Points: 2,709, Level: 31 Points: 2,709, Level: 31
Activity: 10% Activity: 10% Activity: 10%
 
Join Date: Dec 2009
Location: Warsaw, Poland
Posts: 21
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

Quote:
Originally Posted by som99 View Post
I put up Lotus 1-3 AGA fixed ADF's and also the CD32 ADF rips on my file server for you all to download

Download at -> www.som99.nu
Hey Som99, there are two ADF's named Lotus 3 Disk 1 of 2. Is it a mistake in file name or invalid file?

Edit: Unfortunately this version of Lotus 2 and 3 hangs on loading on my Amiga 1200 regardless of turbo card turned on or off.

Last edited by Robert1234; 01-26-2013 at 06:14 AM..
Robert1234 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 06:57 AM   #29
som99
Lifetime Member
Points: 10,549, Level: 68 Points: 10,549, Level: 68 Points: 10,549, Level: 68
Activity: 23% Activity: 23% Activity: 23%
 
som99's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sweden, Fort Independence
Posts: 1,193
Send a message via MSN to som99 Send a message via Skype™ to som99
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

Quote:
Originally Posted by Robert1234 View Post
Hey Som99, there are two ADF's named Lotus 3 Disk 1 of 2. Is it a mistake in file name or invalid file?

Edit: Unfortunately this version of Lotus 2 and 3 hangs on loading on my Amiga 1200 regardless of turbo card turned on or off.
Missed the second ADF, I am at work atm so I can't do anything until tomorrow, but any second disk will work.

Strange that it hangs, I will dig into what could be the reason tomorrow with my A1200 and report back.
What kickstart do you have? What software did you use to write the ADF s to floppy? I only use TSGui.
Also did you try the CD32 floppies?
__________________
I feel like a big can of unluck that's just about to open up on someone.

www.som99.se
som99 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 08:25 AM   #30
Robert1234
Beginner
Points: 2,709, Level: 31 Points: 2,709, Level: 31 Points: 2,709, Level: 31
Activity: 10% Activity: 10% Activity: 10%
 
Join Date: Dec 2009
Location: Warsaw, Poland
Posts: 21
Default Re: Lotus 2 II and Lotus 3 III A1200 Fixed Version

Quote:
Originally Posted by som99 View Post
Missed the second ADF, I am at work atm so I can't do anything until tomorrow, but any second disk will work.

Strange that it hangs, I will dig into what could be the reason tomorrow with my A1200 and report back.
What kickstart do you have? What software did you use to write the ADF s to floppy? I only use TSGui.
Also did you try the CD32 floppies?
I've got KS 3.1. To write ADF I used an old program for writing DOS files to Floppy Disk called "TrackDOS" (from Fred Fish disk), because I didn't have "adf2disk" at the moment. But I'm sure it wrote the ADF to disk correctly because once I booted from Lotus 2 disk the cracktro from "The Company" appeared, but then, when I clicked mouse button, after few seconds the led on the floppy disk drive remain lit still, but the motor stopped. It behaves the same if I disable my Blizzard 1260.

I didn't check the Lotus Trilogy floppies yet.
Robert1234 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
fixed , iii , lotus , version , a1200

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lotus Turbo Challenge 2 Theme reddwarfer Amiga Desktop Audio and Video 1 01-29-2009 02:22 PM
Lotus III has it been freely released? AMIBY Amiga Gaming 10 10-05-2007 06:07 PM
Lotus Trilogy CD32 on A1200/Squirrel adrian82 Amiga Gaming 2 04-17-2006 06:30 AM
Lotus Turbo Challenge 2 sumner7 Amiga Gaming 25 05-26-2004 04:24 AM
Problems Loading Lotus Trilogy AndyFC Amiga Gaming 3 03-26-2004 03:59 AM