amiga.org
     
iconAll times are GMT -6. The time now is 07:43 AM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.

Amiga.org Amiga computer related discussion Amiga Hardware Issues and discussion FPGA Replay Board

Amiga Hardware Issues and discussion This forum is dedicated to the discussion and resolution of issues related to Classic and Next Generation Amiga hardware. Got a problem with a piece of hardware? Click to speak.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-30-2010, 01:44 AM   #1
espskog
Technoid
Points: 13,617, Level: 75 Points: 13,617, Level: 75 Points: 13,617, Level: 75
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Mar 2010
Location: Oslo, Norway
Posts: 210
Default FPGA Replay Board

Hello to Mike J and Yaqube.

I know you guys are probably swamped in work and out shopping mega-pacs of fireworks already, but could you see if you could publish images or youtube clips of the Replay board itself and when operating and maybe also with the 060 daughterboard installed ?

We would be glued to the monitors, even at 23:59:59 at 31.12.2010 if you do this....screw the fireworks :-D


Merry X-Mas and a hapyp new year!!!


//Espen

Last edited by espskog; 12-30-2010 at 01:48 AM..
espskog is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 09:52 AM   #2
yaqube
Technoid
Points: 5,126, Level: 45 Points: 5,126, Level: 45 Points: 5,126, Level: 45
Activity: 15% Activity: 15% Activity: 15%
 
Join Date: Feb 2008
Location: Poland
Posts: 197
Default Re: FPGA Replay Board

Frankly speaking there is not much to show right now. Everything has been delayed slightly.

I should get the new revision of the board shortly after Mike has verified the design. The daughter board should be ready in January.

In the meantime Tobias has managed to implement missing bitfield instructions. It has increased the core size to 75% of the FPGA.

We are still working on fixing minor problems. Finally we've got the RNC Copy Lock games to work.
yaqube is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 10:27 AM   #3
Darrin
Lifetime Member
Points: 20,159, Level: 89 Points: 20,159, Level: 89 Points: 20,159, Level: 89
Activity: 47% Activity: 47% Activity: 47%
 
Darrin's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Lake Charles, Louisiana
Posts: 4,340
Send a message via AIM to Darrin Send a message via Yahoo to Darrin
Default Re: FPGA Replay Board

Quote:
Originally Posted by yaqube View Post
Frankly speaking there is not much to show right now. Everything has been delayed slightly.

I should get the new revision of the board shortly after Mike has verified the design. The daughter board should be ready in January.

In the meantime Tobias has managed to implement missing bitfield instructions. It has increased the core size to 75% of the FPGA.

We are still working on fixing minor problems. Finally we've got the RNC Copy Lock games to work.
Cheers for the info. Sounds like things are just about done with th exception of a few morer tweaks.

Just out of interest, will/can the AGA core be ported to the C-One?
__________________
A2000, A3000, 2 x A1200T, A1200, A4000Tower & Mediator, CD32, VIC-20, C64, C128, C128D, PET 8032, Minimig & ARM, C-One, FPGA Arcade... and AmigaOne X1000.
Darrin is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 11:56 AM   #4
xyzzy
Too much caffeine
Points: 3,492, Level: 36 Points: 3,492, Level: 36 Points: 3,492, Level: 36
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: May 2009
Posts: 74
Default Re: FPGA Replay Board

What will be present on the upcoming daughter board?
xyzzy is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 12:17 PM   #5
yaqube
Technoid
Points: 5,126, Level: 45 Points: 5,126, Level: 45 Points: 5,126, Level: 45
Activity: 15% Activity: 15% Activity: 15%
 
Join Date: Feb 2008
Location: Poland
Posts: 197
Default Re: FPGA Replay Board

Quote:
Originally Posted by Darrin View Post
Just out of interest, will/can the AGA core be ported to the C-One?
The current Minimig AGA core needs circa 25K logic cells. The Cyclone-III on the C-One extender has 24.6K LCs but some more are required for another CPU core acting as ARM MCU replacement.
Actually it's very hard to use more than 95% of the FPGA due to limited routing resources. It's hard to tell for sure but with clever coding it might be possible.


Quote:
Originally Posted by xyzzy View Post
What will be present on the upcoming daughter board?
I will post more info when I have the board on my desk running.

Last edited by yaqube; 12-30-2010 at 12:19 PM..
yaqube is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 12:19 PM   #6
wizard66
Technoid
Points: 6,624, Level: 53 Points: 6,624, Level: 53 Points: 6,624, Level: 53
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
wizard66's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Spijkenisse, Netherlands
Posts: 244
Default Re: FPGA Replay Board

@ Yacube
Count me in for a daughterboard ;-)
__________________
-=* Homemade Minimig's Build 09 *=-

1x FPGAARCADE Replay v1.0B (Inside a A590 case)
Dreaming of 1x FPGAArcade Daughter-board :-) (inline from day 1)
1x A600
wizard66 is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 12:36 PM   #7
freqmax
Kindred of Babble-on
Points: 14,481, Level: 78 Points: 14,481, Level: 78 Points: 14,481, Level: 78
Activity: 25% Activity: 25% Activity: 25%
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 2,077
Default Re: FPGA Replay Board

@yaqube, 75% of the Spartan-3E 1200 ..?

75% is a lot, and makes me wonder about the space for the AGA core etc..
freqmax is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 01:21 PM   #8
yaqube
Technoid
Points: 5,126, Level: 45 Points: 5,126, Level: 45 Points: 5,126, Level: 45
Activity: 15% Activity: 15% Activity: 15%
 
Join Date: Feb 2008
Location: Poland
Posts: 197
Default Re: FPGA Replay Board

Quote:
Originally Posted by freqmax View Post
75% of the Spartan-3E 1200 ..?
75% of the Spartan-3E 1600

Quote:
75% is a lot, and makes me wonder about the space for the AGA core etc..
75% is taken by: Minimig AGA core (with 24-bit scandoubler) + SDRAM DDR memory controller + TG68.C (V0.40) + dual CPU caches + 16-bit DMA AHI sound card module + 128 channel embeded logic analyzer
yaqube is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 01:51 PM   #9
mikej
Cult Member
Points: 8,439, Level: 61 Points: 8,439, Level: 61 Points: 8,439, Level: 61
Activity: 12% Activity: 12% Activity: 12%
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 740
Default Re: FPGA Replay Board

I am waiting for the replacement LDOs to arrive to verify the problem with power off has been fixed. They got delayed by the Christmas holidays, but I should have them Monday. I'll then ship the board to Yacube.

I have been working to improve timing and area in the design so the compile time is reduced.

Trust me, we are not hanging around here...
/Mike
mikej is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 01:53 PM   #10
freqmax
Kindred of Babble-on
Points: 14,481, Level: 78 Points: 14,481, Level: 78 Points: 14,481, Level: 78
Activity: 25% Activity: 25% Activity: 25%
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 2,077
Default Re: FPGA Replay Board

Quote:
Originally Posted by yaqube View Post
75% of the Spartan-3E 1600
Isn't the fpgaarcade equipped with an Spartan-3E 1200 ..?

Quote:
Originally Posted by yaqube View Post
75% is taken by: Minimig AGA core (with 24-bit scandoubler) + SDRAM DDR memory controller + TG68.C (V0.40) + dual CPU caches + 16-bit DMA AHI sound card module + 128 channel embeded logic analyzer
That sounds better
freqmax is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 02:28 PM   #11
xyzzy
Too much caffeine
Points: 3,492, Level: 36 Points: 3,492, Level: 36 Points: 3,492, Level: 36
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: May 2009
Posts: 74
Default Re: FPGA Replay Board

From what I recall, the 1200 got replaced with a 1600... It's somewhere in the very long thread.

edit:

http://www.amiga.org/forums/showpost...&postcount=357

Last edited by xyzzy; 12-30-2010 at 02:42 PM.. Reason: added link
xyzzy is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 07:11 PM   #12
Retro_71
Cult Member
Points: 6,851, Level: 54 Points: 6,851, Level: 54 Points: 6,851, Level: 54
Activity: 13% Activity: 13% Activity: 13%
 
Retro_71's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Sydney
Posts: 731
Default Re: FPGA Replay Board

All I know is I want Both (money already set aside), also want Natami then i am one very happy boy... (except i would have to wait for AROS 68K)
__________________
A Chameleon and 1541 II ultimate II
2 x C=64, 2 x C64C, C128 (jiffydos), C128D, 3 x A500 (1 x 030),
A1000, 2 x A2000 (GVP 040 + SCSI combo + indivision), A3000 GVP IV24 & Emplant
3 x A1200 (1 x 030, Indivision and IDE-Fix with 40 GB HDD & DVD Burner)
2 x A4000 (4060, Deneb, Indivsion), CD32.
2 x Apple IIe and A IIGS (Various new cards), + 3 x Megadrives (CD and 32), 2 x Saturns, and a dreamcast..
Retro_71 is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 10:44 PM   #13
Gulliver
Defender of the Faith
Points: 14,792, Level: 78 Points: 14,792, Level: 78 Points: 14,792, Level: 78
Activity: 14% Activity: 14% Activity: 14%
 
Join Date: May 2007
Location: South of the south
Posts: 1,331
Blog Entries: 2
Default Re: FPGA Replay Board

@yaqube
Is the Picasso96 driver getting some love?
Gulliver is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2010, 03:33 AM   #14
yaqube
Technoid
Points: 5,126, Level: 45 Points: 5,126, Level: 45 Points: 5,126, Level: 45
Activity: 15% Activity: 15% Activity: 15%
 
Join Date: Feb 2008
Location: Poland
Posts: 197
Default Re: FPGA Replay Board

Quote:
Originally Posted by Gulliver View Post
Is the Picasso96 driver getting some love?
Yes but right now the priority is the chipset and CPU compatibility.
yaqube is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2010, 06:52 AM   #15
espskog
Technoid
Points: 13,617, Level: 75 Points: 13,617, Level: 75 Points: 13,617, Level: 75
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Mar 2010
Location: Oslo, Norway
Posts: 210
Default Re: FPGA Replay Board

This is great news Mike and Yaqube. We love your dedication and the fact that you spend so much time on this project. I do hope your will make some money on this awell.
espskog is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
fpga , replay , board

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump