amiga.org
     
iconAll times are GMT -6. The time now is 05:27 PM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.

» Amiga.org » Amiga computer related discussion » Amiga Hardware Issues and discussion » Help with my A600 and Hard Disk!

Amiga Hardware Issues and discussion This forum is dedicated to the discussion and resolution of issues related to Classic and Next Generation Amiga hardware. Got a problem with a piece of hardware? Click to speak.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-26-2007, 04:24 PM   #1
tokyoracer
Defender of the Faith
Points: 11,135, Level: 69 Points: 11,135, Level: 69 Points: 11,135, Level: 69
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
 
tokyoracer's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,590
Blog Entries: 1
Default Help with my A600 and Hard Disk!

I'm having problems with my A600 and not sure what direction to go at the moment.
Basically got a Hard Disk given to me working (with WB3.0 I think) and quite obviously my 600 has 2.05 ROMs fitted and as expected, it doesn't boot at all. I can't decide weather to buy a set of Workbench disks that correspond to that ROM (WB2.0 or 2.05 or whatever it is) and install that or to go all the way and shove some 3.1 ROMs in there and get the 3.1OS set for £16.50 odd.

Any help please?

Oh plus I need a new set of LED's for it or some sort of a wiring diagram.

Thanks for looking.
tokyoracer is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2007, 04:27 PM   #2
amigakit
Administrator
Points: 23,337, Level: 93 Points: 23,337, Level: 93 Points: 23,337, Level: 93
Activity: 33% Activity: 33% Activity: 33%
 
amigakit's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 2,680
Blog Entries: 1
Default Re: Help with my A600 and Hard Disk!

If your hard disk is larger than 40MB then you will need 2.05 v350 ROMs:

http://amigakit.leamancomputing.com/catalog/product_info.php?products_id=380

Some A600s have 2.05 v300 or v299 ROMs which have problems with hard disks.
__________________
www.AmigaKit.com - Amiga Hardware/Software Dealer

New Products -- Customer Help & Support -- @amigakit

USA Toll Free Order Tel: 1-888-698-6758
amigakit is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2007, 05:08 PM   #3
tokyoracer
Defender of the Faith
Points: 11,135, Level: 69 Points: 11,135, Level: 69 Points: 11,135, Level: 69
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
 
tokyoracer's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,590
Blog Entries: 1
Default Re: Help with my A600 and Hard Disk!

Nice to see some real Amiga big shots on here. Thanks for the info, I will have a nose around and see what exactly I have.
I am not being rude here but if it requires a particular 2.05 ROM then I think the 3.1 set-up would be miles easyer if that is the case.
tokyoracer is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2007, 05:36 PM   #4
rkauer
Desperately needs a life
Points: 10,960, Level: 69 Points: 10,960, Level: 69 Points: 10,960, Level: 69
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
rkauer's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: São Leopoldo, RS, Brazil
Posts: 3,263
Send a message via MSN to rkauer
Default Re: Help with my A600 and Hard Disk!

Funny that my A600 have the 37300 kickstart and I use a 2Gb hd in it with no problems at all...

BUT if you have a previous ks version then you have a trouble.

Prefer to buy the newest ROM you can get, that's my advice.
__________________
Goodbye people.

I'll pop on from time to time, RL is acting up.
rkauer is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2007, 08:06 PM   #5
Matt_H
VIP / Donor
Points: 24,852, Level: 95 Points: 24,852, Level: 95 Points: 24,852, Level: 95
Activity: 41% Activity: 41% Activity: 41%
 
Matt_H's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Boston, MA, United States
Posts: 5,361
Default Re: Help with my A600 and Hard Disk!

Don't bother messing around with 2.05 revisions, just go straight up to 3.1
Matt_H is online now   Reply With Quote
Old 09-26-2007, 09:37 PM   #6
TjLaZer
Desperately needs a life
Points: 21,443, Level: 92 Points: 21,443, Level: 92 Points: 21,443, Level: 92
Activity: 13% Activity: 13% Activity: 13%
 
TjLaZer's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Tacoma, WA USA
Posts: 3,194
Send a message via ICQ to TjLaZer Send a message via MSN to TjLaZer Send a message via Yahoo to TjLaZer
Default Re: Help with my A600 and Hard Disk!

Yep if you to the trouble to open her up and install a HD and new ROM might as well go for the latest ROM...
__________________
Going Bananas over AMIGAs since 1987...

Looking for Fusion Fourty PNG ROMs V3.4?

TjLaZer is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2007, 01:48 AM   #7
rockape
Technoid
Points: 8,623, Level: 62 Points: 8,623, Level: 62 Points: 8,623, Level: 62
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
rockape's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Lincolnshire, England.
Posts: 313
Blog Entries: 1
Default Re: Help with my A600 and Hard Disk!

Hi,

See http://amigahardware.mariomisic.de/cgi-bin/showhardware_en.cgi?HARDID=10

and

http://amigahardware.mariomisic.de/cgi-bin/showhardware_en.cgi?HARDID=11

for help.

Also, I have a set of LEDs you can have, please PM me your address and I will post them on to you.

Kind Regards, Michael

aka rockape

Founder member of http://WWW.lincsamiga.org.uk/
rockape is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2007, 02:51 AM   #8
tokyoracer
Defender of the Faith
Points: 11,135, Level: 69 Points: 11,135, Level: 69 Points: 11,135, Level: 69
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
 
tokyoracer's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,590
Blog Entries: 1
Default Re: Help with my A600 and Hard Disk!

You have a PM rockape. :-)

Thanks for all the tips and help. I am more intent on getting the 3.1 disks and ROMs as I sort-of need a new set as the ones that were intent for my 1200 have corrupted badly, thanks to leaving them near a heat source. :roll:
tokyoracer is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
disk , a600 , hard

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A600 hard drive woes morcar Amiga Hardware Issues and discussion 6 02-19-2008 08:12 PM
A600 and a hard drive morcar Amiga Hardware Issues and discussion 2 02-12-2008 03:39 PM
Question about Hard Disk in A600 mfilos Amiga Hardware Issues and discussion 4 09-08-2005 08:33 AM
What is the max 2.5 Hard Disk capacity for A600 with wb2.1? Whitesnake Amiga Hardware Issues and discussion 6 06-13-2004 10:03 AM
Hard Disk question on A600 & A1200. Which disk? johnser Amiga Hardware Issues and discussion 4 08-19-2003 09:37 AM