amiga.org
     
iconAll times are GMT -6. The time now is 04:22 AM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.

Amiga.org Amiga computer related discussion Amiga Software Issues and Discussion PC0: 720k floppy woes

Amiga Software Issues and Discussion This forum exists for the discussion of the use, issues with, and fun brought about by classic and next generation Amiga software.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-25-2007, 04:16 PM   #16
meega
Cult Member
Points: 5,080, Level: 45 Points: 5,080, Level: 45 Points: 5,080, Level: 45
Activity: 5% Activity: 5% Activity: 5%
 
meega's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 952
Default Re: PC0: 720k floppy woes

YES? WORKING? Yay!
__________________
meega is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2007, 04:42 PM   #17
scuzzb494
Cult Member
Points: 8,864, Level: 63 Points: 8,864, Level: 63 Points: 8,864, Level: 63
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 676
Default Re: PC0: 720k floppy woes

Hi

>But I cant seem to read any PC floppys now. I put them in >and just get DF0: ????? .

The DF0: is the icon for the readable Amiga disk. You can check this by trying to format and it will format as an Amiga disk. There should be another icon for a disk that is a PC disk. If you have PC0: and its mounted what happens of you put an Amiga disk in do you get a PC0:NDOS icon that comes on and then disappears when it recognises the Amiga disk. Try putting PC0: and PC1: in the drawer. My PC1: is for a High Density Drive. You need to get CED or a text editor and have a look at what your PC0 actually has written in the mount file. It could have been edited in its lifetime as a High Density Drive. It should say mfm.device and refer to CrossDOSfilesystem in L. Unit number should be 0. ( zero ). The tools icon is a hot key thats a red herring. The unit number is key here as it could have been changed. PC0: could be mounted but not on DF0: Clear as mud.

scuzz
scuzzb494 is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2007, 05:22 PM   #18
A4000_Mad
Defender of the Faith
Points: 11,566, Level: 70 Points: 11,566, Level: 70 Points: 11,566, Level: 70
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
A4000_Mad's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Sussex, England
Posts: 1,392
Default Re: PC0: 720k floppy woes

Quote:
It was the CDfilesystem that needed to be in L:
PC0 wouldn't work unless CDFileSystem was in the drawer L :shrug:

Oh well! Glad you got it working mate
__________________
A4000 Mad
A4000_Mad is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2007, 05:56 PM   #19
hamtronix
Cult Member
Points: 4,691, Level: 43 Points: 4,691, Level: 43 Points: 4,691, Level: 43
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 566
Send a message via AIM to hamtronix
Default Re: PC0: 720k floppy woes

Quote:
meega wrote:
YES? WORKING? Yay!

Yay indeed! While i am awaiting my replacement HD. (working with one floppy is a {bleep}) I got my 32 MB 72 Pin Simm for my accelerator and popped that bad boy in. Now My A2000 is blazing along with 40 MB RAM @ 50 MHz ! Cant wait for the HD and to get my CDROM going.

If anyone wants the 2 MB Amiga memory card I destroyed somehow (maybe static) PM me and you pay for shipping its yours.
hamtronix is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2007, 01:14 AM   #20
scuzzb494
Cult Member
Points: 8,864, Level: 63 Points: 8,864, Level: 63 Points: 8,864, Level: 63
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 676
Default Re: PC0: 720k floppy woes

>PC0 wouldn't work unless CDFileSystem was in the drawer L

PC0 works without CDFileSystem. I just took mine out and rebooted and PC0 reads PC formatted disks 720K. The mount file makes no reference to CDFileSystem, only CrossDOSFileSystem... So perhaps someone could explain what you are talking about.

Device-mfm.device
Unit=0
Flags=1
Surfaces=2
BlocksPerTrack=9
LowCyl=0
HighCyl=79

FileSystem=L:CrossDosFileSystem
Stacksize=2000
Priority=5
GlobVec=1
DOSType=0x4D534400
Buffers=5
BuffMemType=0
Activate=1

CDFileSystem is to do with CD not floppy disks

scuzz

scuzzb494 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2007, 05:47 AM   #21
hamtronix
Cult Member
Points: 4,691, Level: 43 Points: 4,691, Level: 43 Points: 4,691, Level: 43
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 566
Send a message via AIM to hamtronix
Default Re: PC0: 720k floppy woes

Quote:
scuzzb494 wrote:
>PC0 wouldn't work unless CDFileSystem was in the drawer L

PC0 works without CDFileSystem. I just took mine out and rebooted and PC0 reads PC formatted disks 720K. The mount file makes no reference to CDFileSystem, only CrossDOSFileSystem... So perhaps someone could explain what you are talking about.


I was getting tired of typing CrossDos so many times so i truncated it to CD. I thought it was understood since that is what this thread was discussing. Sorry for the confusion. and actually its things like that that confused me in the first place. Next time I will just cut and paste to make sure I make it clear.
hamtronix is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
720k , floppy , pc0 , woes

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A4000 3.5" Floppy Drive Woes.... Sandman Amiga Hardware Issues and discussion 2 06-30-2008 12:20 PM
720K PC floppy ADF HELP. swift240 Amiga Hardware Issues and discussion 7 12-13-2005 09:30 AM
1200 sound and floppy woes r6stu Amiga Hardware Issues and discussion 8 11-09-2005 01:19 AM
A2000 floppy woes continue seanys Amiga Hardware Issues and discussion 3 07-27-2005 08:57 PM
Floppy woes Tesral Amiga Hardware Issues and discussion 3 12-02-2002 06:59 PM