amiga.org
     
iconAll times are GMT -6. The time now is 09:45 AM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.

Amiga.org Amiga computer related discussion Amiga Hardware Issues and discussion Hard drive will not boot now

Amiga Hardware Issues and discussion This forum is dedicated to the discussion and resolution of issues related to Classic and Next Generation Amiga hardware. Got a problem with a piece of hardware? Click to speak.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-25-2003, 12:57 PM   #1
Milo
Merely Curious
Points: 4,453, Level: 42 Points: 4,453, Level: 42 Points: 4,453, Level: 42
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: May 2003
Posts: 5
Default Hard drive will not boot now

does anyone know how to fix a boot problem with a 2000 hard drive. It use to boot, then it was truned on with the hard drive controller being unpluged ( from shipping) and now it will not boot. When I run the hd tools off of the floopy drive, It can't even find the Hard drive. any help would be great. thanks
Milo is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2003, 01:21 PM   #2
elendil
Technoid
Points: 5,541, Level: 47 Points: 5,541, Level: 47 Points: 5,541, Level: 47
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 324
Send a message via ICQ to elendil
Default Re: Hard drive will not boot now

It sounds like the cable is not entirely plugged in or plugged in wrongly. It is, afaik, possible to plug in the wrong way or a bit to the left or right so that not all pins are connected. At least it is with my a4k.

Sincerely,

-Kenneth Straarup.
elendil is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2003, 02:59 PM   #3
pioneer
Beginner
Points: 5,029, Level: 45 Points: 5,029, Level: 45 Points: 5,029, Level: 45
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 43
Default Re: Hard drive will not boot now

Is the hard drive controller card a Dataflyer? If it is you need a couple of files on the drive. If not, what is it?
pioneer is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2003, 07:30 PM   #4
Milo
Merely Curious
Points: 4,453, Level: 42 Points: 4,453, Level: 42 Points: 4,453, Level: 42
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: May 2003
Posts: 5
Default Re: Hard drive will not boot now

The controler is a trumpcard pro- pcb1000
the hard drive is a quantum 120s. the conections are in and seem right. I've tried reseating the card in different slots with no results. I think the card is good because when I place the auto boot jumper from yes to no, it doesn't even try to boot like it does when it is on yes.
Milo is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2003, 07:35 PM   #5
Argo
Forums Moderator
Points: 18,179, Level: 85 Points: 18,179, Level: 85 Points: 18,179, Level: 85
Activity: 8% Activity: 8% Activity: 8%
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 3,219
Default Re: Hard drive will not boot now

Does the drive spin up?
Argo is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2003, 07:52 PM   #6
Milo
Merely Curious
Points: 4,453, Level: 42 Points: 4,453, Level: 42 Points: 4,453, Level: 42
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: May 2003
Posts: 5
Default Re: Hard drive will not boot now

Yes it spins severl times like it is trying to get going. the little hd light even goes on and off with the spinning. It finnaly gives up and displays a screen that implys for you to insert a disk.
Milo is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2003, 08:21 PM   #7
Argo
Forums Moderator
Points: 18,179, Level: 85 Points: 18,179, Level: 85 Points: 18,179, Level: 85
Activity: 8% Activity: 8% Activity: 8%
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 3,219
Default Re: Hard drive will not boot now

So, it spins up or starts to then stops. IE. the drive makes noise then stops, it then sounds and feels powered off, is that correct?

Try a another cable if you have one.
Argo is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2003, 02:04 AM   #8
Brian
Defender of the Faith
Points: 11,683, Level: 71 Points: 11,683, Level: 71 Points: 11,683, Level: 71
Activity: 4% Activity: 4% Activity: 4%
 
Join Date: Mar 2003
Location: Sweden
Posts: 1,476
Default Re: Hard drive will not boot now

I had a simular thing happening to me, my problem was that the drive didn't get enough power so you could also try a different powercable and/or PSU.

Could also be a bad drive... older drives have a tendancy to break when moved around too much.
Brian is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
hard , drive , boot

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hard drive underneath floppy drive in A4000? motorollin Amiga Hardware Issues and discussion 19 01-11-2008 12:28 PM
Write DVD ISO image to a hard disk (and boot from it...) motorollin Alternative Operating Systems 0 04-13-2007 10:32 AM
Catweasel MK2, boot off it's hard drive, installing os 3.9 XDelusion Amiga Software Issues and Discussion 4 06-24-2005 06:11 AM
20GB Hard Drive takes a while to boot? gizz72 Amiga Hardware Issues and discussion 14 05-21-2005 08:27 AM
Boot Amithlon from USB keychain drive? AmigaHeretic Amiga Hardware Issues and discussion 5 06-13-2003 04:00 PM