amiga.org
     
iconAll times are GMT -6. The time now is 12:06 PM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.

Amiga.org Amiga computer related discussion General chat about Amiga topics General Workbench Queries

General chat about Amiga topics This forum is for conversations which are specifically "Amiga" related, but don't fit into other categories. Contents of this forum do appear on the main page, unlike Talk About. If a subject appears to be non-related, it will be moved to Talk About.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-28-2006, 05:04 AM   #1
3246251196
Technoid
Points: 6,346, Level: 51 Points: 6,346, Level: 51 Points: 6,346, Level: 51
Activity: 4% Activity: 4% Activity: 4%
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 306
Send a message via MSN to 3246251196
Default General Workbench Queries

In windows we have shortcuts. can you do the same for WB but when you restart have the shortcuts STILL there? instead of just your default partitions and ram disk?
__________________
*********http://img56.imageshack.us/img56/5552/sig5ek.jpg*********
3246251196 is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2006, 05:43 AM   #2
amigakit
Administrator
Points: 23,028, Level: 93 Points: 23,028, Level: 93 Points: 23,028, Level: 93
Activity: 9% Activity: 9% Activity: 9%
 
amigakit's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 2,665
Blog Entries: 1
Default Re: General Workbench Queries

In Workbench 3.9 this is possible using AREXX. The Workbench is AREXX enabled to it is possible to leave a icon out on the Workbench that opens a window with a small AREXX script.
__________________
www.AmigaKit.com - Amiga Hardware/Software Dealer

New Products -- Customer Help & Support -- @amigakit

USA Toll Free Order Tel: 1-888-698-6758
amigakit is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2006, 05:43 AM   #3
Wayne
Winning!
 
Wayne's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Huntsville, AL
Posts: 3,896
Blog Entries: 13
Default Re: General Workbench Queries

course you can
select the icon you wanna leave out and righ click mouse
button and then select leave out


bye, Laser
Wayne is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2006, 05:50 AM   #4
odin
Colonization had Galleons
Points: 22,606, Level: 93 Points: 22,606, Level: 93 Points: 22,606, Level: 93
Activity: 7% Activity: 7% Activity: 7%
 
odin's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Asker, Norway
Posts: 6,780
Default Re: General Workbench Queries

By 'leaving out' the icon will be placed on the Workbench but it will also be 'removed' from it's original location.
odin is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2006, 07:17 AM   #5
Mugo
Technoid
Points: 6,472, Level: 52 Points: 6,472, Level: 52 Points: 6,472, Level: 52
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
 
Mugo's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Rio de Janeiro - Brazil
Posts: 153
Default Re: General Workbench Queries

Quote:
odin wrote:
By 'leaving out' the icon will be placed on the Workbench but it will also be 'removed' from it's original location.
Actually, it won't.

If you use an directory utility (like Dopus), you'll see that the program and it's icon is still in the original location.

But the Workbench doesn't shows it.

But anyway, what's the point in having access to the icon in the original location, if the purpose to have it in the Desktop, is that when it was in the original location the access to it was difficult ? It's easier now to access it from the Desktop.

By the way, after selecting "Leave Out" from the Icons menu, you need to "Snapshot" the icon in the position you want. Otherwise it'll still be in the desktop, but at some weird location that WB chooses.
Mugo is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2006, 07:36 AM   #6
itix
Kindred of Babble-on
Points: 13,136, Level: 74 Points: 13,136, Level: 74 Points: 13,136, Level: 74
Activity: 58% Activity: 58% Activity: 58%
 
itix's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 2,103
Default Re: General Workbench Queries

Quote:
But anyway, what's the point in having access to the icon in the original location, if the purpose to have it in the Desktop, is that when it was in the original location the access to it was difficult ? It's easier now to access it from the Desktop.
But hiding the icon from its original place is quite pointless, isnt it? Especially if one is doing file management from WB it could be useful have all icons displayed.


__________________
English Amiga Board
Only MorphOS makes it possible \o_
itix is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2006, 09:36 AM   #7
krize
Technoid
Points: 5,298, Level: 46 Points: 5,298, Level: 46 Points: 5,298, Level: 46
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
krize's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 448
Default Re: General Workbench Queries

Why not just use AmiDock or something similar to easily put shortcuts to program?
krize is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2006, 09:44 AM   #8
Tricky
Too much caffeine
Points: 3,339, Level: 35 Points: 3,339, Level: 35 Points: 3,339, Level: 35
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 127
Default Re: General Workbench Queries

You can "leave out" icons on your Workbench. But as someone already said, then it disappears from its original place. Quite a strange behaviour, perhaps, and caused me a bit of confusion the other day.

You can also sometimes simulate shortcuts by creating a project icon that has the path to the program you want as its default tool. (It's a trick I experimented with once by putting all the files a game used inside one drawer, and then giving the drawer a project icon that loaded the game from inside the drawer.)
Tricky is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2006, 12:10 PM   #9
pVC
VIP / Donor
Points: 11,299, Level: 70 Points: 11,299, Level: 70 Points: 11,299, Level: 70
Activity: 32% Activity: 32% Activity: 32%
 
Join Date: May 2002
Posts: 1,037
Default Re: General Workbench Queries

Two questions

Who would like to put icon on desktop like on Windows and end up with ugly mess?

Who would want to do any filemanagment with WB?


pVC is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2006, 12:58 PM   #10
3246251196
Technoid
Points: 6,346, Level: 51 Points: 6,346, Level: 51 Points: 6,346, Level: 51
Activity: 4% Activity: 4% Activity: 4%
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 306
Send a message via MSN to 3246251196
Default Re: General Workbench Queries

well to network AmigaPC

i have to go through a bunch of folders.

nice to start with "LINK" on the desktop and just initiate immediately.
3246251196 is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2006, 03:47 PM   #11
foleyjo
Cult Member
Points: 8,100, Level: 60 Points: 8,100, Level: 60 Points: 8,100, Level: 60
Activity: 29% Activity: 29% Activity: 29%
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 557
Default Re: General Workbench Queries

If it bothers people that much that leaving an icon out on workbench makes it invisible why dont you just

1-Make a copy of the icon and leave the copy out
2-Make a folder called shortcuts and make icons to leave out on workbench that have a little executable to open up the file you want

though as people said its not a problem it being invisible. If you wish to do file management you can simply click the icon and put it back where it comes from move your files about and then put it back on the desktop. Though your better off using things like diskmaster to do any filemanaging
foleyjo is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2006, 03:59 PM   #12
Tricky
Too much caffeine
Points: 3,339, Level: 35 Points: 3,339, Level: 35 Points: 3,339, Level: 35
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 127
Default Re: General Workbench Queries

Quote:
foleyjo wrote:
If it bothers people that much that leaving an icon out on workbench makes it invisible why dont you just

1-Make a copy of the icon and leave the copy out
You can't really do that, without having two of the same icon in the same place with the same filename. Remember the icon is still in its original place on the disk even when it's left out, it just doesn't show up in the window anymore. If it has a different name, for instance "Copy of x" it won't be linked to the actual file anymore!

But, I think that shortcut support would be a very easy thing to do. I can probably do this... soon...

Ok. Eventually...
Tricky is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
general , queries , workbench

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What is a general rule when... zimgr5 Amiga Hardware Issues and discussion 11 04-27-2009 12:06 PM
General start-up ??s frl9lk Amiga Hardware Issues and discussion 1 06-23-2008 05:30 PM
Blizzard 2060 queries elginseam Amiga Hardware Issues and discussion 2 09-27-2007 01:27 AM
Various Queries - Sorry Karamoon1 Amiga Hardware Issues and discussion 18 09-09-2005 05:50 AM
General Help DFergATL Amiga Emulation 0 02-23-2004 12:24 PM