amiga.org
     
iconAll times are GMT -6. The time now is 03:14 PM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.

Amiga.org Amiga computer related discussion Amiga Software Issues and Discussion Why don't any Mac emulators work on my system???

Amiga Software Issues and Discussion This forum exists for the discussion of the use, issues with, and fun brought about by classic and next generation Amiga software.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-11-2006, 02:45 PM   #1
motorollin
Premium Member
Points: 32,860, Level: 100 Points: 32,860, Level: 100 Points: 32,860, Level: 100
Activity: 54% Activity: 54% Activity: 54%
 
motorollin's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 8,666
Default Why don't any Mac emulators work on my system???

A very kind person provided me* with a MacOS 8.1 hardfile which he has been using in ShapeShifter. When I boot from it, the same thing happens as it did before: the emulator hangs while MacOS is booting. The hardfile booted fine under Basilisk for Mac, so it wasn't damaged in transit.

I don't understand this. I am using a working hardfile, and yet two different emulators suffer the same problem. My full configuration is as follows:

A1200
Blizzard 060
128MB RAM
SCSI HDD + CD
Mediator
Voodoo 3 Graphics
Workbench 3.9

What's going on :-(

--
moto



*I own MacOS 8.1 on CD, alright? :-P
motorollin is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 02:52 PM   #2
itix
Kindred of Babble-on
Points: 13,154, Level: 74 Points: 13,154, Level: 74 Points: 13,154, Level: 74
Activity: 72% Activity: 72% Activity: 72%
 
itix's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 2,106
Default Re: Why don't any Mac emulators work on my system???

Maybe your 060 is causing compatibility problems? Basilisk II on non-68k systems uses UAE engine for CPU emulation. On Amiga it is running natively on your CPU.
__________________
English Amiga Board
Only MorphOS makes it possible \o_
itix is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 03:00 PM   #3
motorollin
Premium Member
Points: 32,860, Level: 100 Points: 32,860, Level: 100 Points: 32,860, Level: 100
Activity: 54% Activity: 54% Activity: 54%
 
motorollin's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 8,666
Default Re: Why don't any Mac emulators work on my system???

Hmmm, maybe. I've still got an 040 so I'll give that a try. Thanks!

--
moto
motorollin is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 04:15 PM   #4
Legerdemain
Technoid
Points: 6,429, Level: 52 Points: 6,429, Level: 52 Points: 6,429, Level: 52
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 443
Default Re: Why don't any Mac emulators work on my system???

Now, that is EXACTLY the same configuration as I am running under, and for me it works just fine, so I guess the word I am looking for here is something like 'weird'. Oh, well, exactly the same configuration besides the SCSI HD... but that shouldn't be the matter (or should it?).

__________________
Amiga 1200, Mirage Tower, PC-Key 1200, Blizzard 1260/50, SCSI Kit, 256MB RAM, 40GB HD, Mediator SX, Soundblaster 128, Voodoo 3 and Realtek 8139.
Legerdemain is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 04:29 PM   #5
mr_a500
Cult Member
Points: 6,920, Level: 54 Points: 6,920, Level: 54 Points: 6,920, Level: 54
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
 
Join Date: May 2004
Posts: 865
Default Re: Why don't any Mac emulators work on my system???

Maybe this line from the Shapeshifter.guide will help:
"On 68060 systems the CPU must be slowed down by disabling caches or the superscalar mode lest MacOS should hang during startup."

Also, make sure the "MacOS 8 mode" checkbox is checked in the preferences (in Miscellaneous).
mr_a500 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 05:07 PM   #6
adolescent
Desperately needs a life
Points: 13,811, Level: 76 Points: 13,811, Level: 76 Points: 13,811, Level: 76
Activity: 7% Activity: 7% Activity: 7%
 
adolescent's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 3,056
Default Re: Why don't any Mac emulators work on my system???

Any system patches? Blizkick? Are you running FixPatchMac or some other utility?
__________________
Time to move on. Bye Amiga.org.
adolescent is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 07:15 PM   #7
ManRaven
Beginner
Points: 4,303, Level: 41 Points: 4,303, Level: 41 Points: 4,303, Level: 41
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Feb 2004
Location: Edmonton
Posts: 28
Default Re: Why don't any Mac emulators work on my system???

I never liked Shapeshifter on the '060. It is slow and
clunky. Fusion (Emplant) runs beautifully on the '060.
It out performs just about any 68xxx powered native Mac.
I have OS 8.1 running on my A4000 '060. Basilisk,
howerver, runs great on my old 600 mhz. Windoze machine.
ManRaven is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
system , work , mac , emulators

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CD/DVD Emulators jjans Alternative Operating Systems 4 01-08-2007 10:18 PM
Amiga System Floppies (and other stuff for fun and work) Strangedisk Amiga Marketplace 0 08-18-2006 04:38 AM
How exactly does the Amiga RTG system work? gazsp Amiga Hardware Issues and discussion 4 10-28-2005 10:10 AM
Emulators and more emulators Gav Amiga Software Issues and Discussion 8 03-30-2005 09:39 AM
Emulators for A1 & OS4 anyone? FuZion Amiga Software Issues and Discussion 6 08-24-2003 10:56 AM