amiga.org
     
iconAll times are GMT -6. The time now is 10:43 AM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.

Amiga.org Amiga computer related discussion Amiga Hardware Issues and discussion A3000T SCSI termination issue

Amiga Hardware Issues and discussion This forum is dedicated to the discussion and resolution of issues related to Classic and Next Generation Amiga hardware. Got a problem with a piece of hardware? Click to speak.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-27-2005, 09:53 PM   #1
TheMagicM
Forums Moderator
Points: 19,664, Level: 88 Points: 19,664, Level: 88 Points: 19,664, Level: 88
Activity: 46% Activity: 46% Activity: 46%
 
TheMagicM's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: San Antonio TEXAS!! USA!!!
Posts: 2,502
Default A3000T SCSI termination issue

Ok, I acquired a A3000T/040 toaster system...cool machine... has scsi issues I'm assuming. If I disconnect the scsi cable from the mobo the system goes to the usual 2.0 kickstart insert disk screen. If I plug it in it just never boots up.
The config is as follows:

Mobo =====Tape Drive ==== HD1 ==== HD2 =====cable terminates to itself (plugs back into itself).

Can someone explain to me what to look at.. I can take closeup pics if required.

Thanks in advance..
-Alex
TheMagicM is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2005, 11:01 PM   #2
Matt_H
VIP / Donor
Points: 24,090, Level: 94 Points: 24,090, Level: 94 Points: 24,090, Level: 94
Activity: 41% Activity: 41% Activity: 41%
 
Matt_H's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Boston, MA, United States
Posts: 5,241
Default Re: A3000T SCSI termination issue

That cable plugging back into itself sounds very unusual. Try plugging the end into an actual terminator, or leave it loose and try to throw a termination jumper on the second hard disk.
Matt_H is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2005, 11:43 PM   #3
Jeff
Premium Member
Points: 12,080, Level: 72 Points: 12,080, Level: 72 Points: 12,080, Level: 72
Activity: 8% Activity: 8% Activity: 8%
 
Jeff's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,152
Default Re: A3000T SCSI termination issue

On mine the last drive on the internal ribbon needs to be terminated as well as the external scsi connector. There are terminating resistor sockets on the MB close to the external 25 pin scsi connector if you don't have the Commodore external terminator that shipped with the machine.

You can also connect a terminated external CD-Rom or other device to the rear connector. Simply put you need;

<TERM---HD---TD---MB---EXT/DB25---TERM> or

<TERM---HD---TD---MB---TERM---EXT/DB25---Nothing>

At least mine works this way. It won't boot otherwise.
Jeff


Jeff is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2005, 01:40 AM   #4
wildstar1063
Too much caffeine
Points: 9,005, Level: 63 Points: 9,005, Level: 63 Points: 9,005, Level: 63
Activity: 10% Activity: 10% Activity: 10%
 
Join Date: Oct 2003
Location: Oklahoma
Posts: 94
Default Re: A3000T SCSI termination issue

On my 3000T, I have: Mobo--->IBM 4gig--->CD ROM---->NO Termination

there is also an unused connector between the HD and the CD ROM, that
I sometimes connect another spare drive to, to back up the main drive.

I never have problems booting with this setup.

Wildstar1063
wildstar1063 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2005, 02:54 AM   #5
Zac67
Kindred of Babble-on
Points: 12,866, Level: 74 Points: 12,866, Level: 74 Points: 12,866, Level: 74
Activity: 16% Activity: 16% Activity: 16%
 
Zac67's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Erlangen, Germany
Posts: 2,890
Blog Entries: 4
Default Re: A3000T SCSI termination issue

Quote:
wildstar1063 wrote:
On my 3000T, I have: Mobo--->IBM 4gig--->CD ROM---->NO Termination

I never have problems booting with this setup.
If the CDROM doesn't terminate the bus, you're lucky to get away with it (you sometimes are with very short cables) - though I wouldn't advise anyone to set it up like this and expect things to work...
Zac67 is online now   Reply With Quote
Old 08-28-2005, 11:16 PM   #6
TheMagicM
Forums Moderator
Points: 19,664, Level: 88 Points: 19,664, Level: 88 Points: 19,664, Level: 88
Activity: 46% Activity: 46% Activity: 46%
 
TheMagicM's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: San Antonio TEXAS!! USA!!!
Posts: 2,502
Default Re: A3000T SCSI termination issue

nevermind..the 040 card wasnt seated firmly.
TheMagicM is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
issue , a3000t , a3000 , scsi , termination

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CYBPPC SCSI - Need help with termination arnljot Amiga Hardware Issues and discussion 4 01-12-2009 02:40 PM
A3000 external scsi termination T3000 Amiga Hardware Issues and discussion 9 07-23-2007 12:14 AM
SCSI Termination? dannyp1 Amiga Hardware Issues and discussion 2 01-25-2007 07:59 AM
SCSI Termination on A3000 vk3heg Amiga Gaming 1 10-05-2006 07:10 AM
GVP G-Force 030 rev. 3 SCSI termination question x56h34 Amiga Hardware Issues and discussion 4 12-01-2005 06:40 PM