amiga.org
     
iconAll times are GMT -6. The time now is 02:28 AM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.

Amiga.org Amiga computer related discussion Amiga Software Issues and Discussion can i use amiga 1200 hard drive in amiga 4000

Amiga Software Issues and Discussion This forum exists for the discussion of the use, issues with, and fun brought about by classic and next generation Amiga software.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-03-2011, 02:01 PM   #1
amiga4000freak
Too much caffeine
Points: 2,127, Level: 27 Points: 2,127, Level: 27 Points: 2,127, Level: 27
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Apr 2011
Location: england,liverpool
Posts: 109
Cool can i use amiga 1200 hard drive in amiga 4000

If i use amiga 1200 hardrive in amiga 4000 what lib files will i need to keep it stable ie playing games
amiga4000freak is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2011, 02:13 PM   #2
pan1k
Cult Member
Points: 11,746, Level: 71 Points: 11,746, Level: 71 Points: 11,746, Level: 71
Activity: 3% Activity: 3% Activity: 3%
 
pan1k's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 839
Default Re: can i use amiga 1200 hard drive in amiga 4000

There shouldnt be many problems. But you will need an adaptor from 44 to 40 pin unless you are using a full size 3.5" HD in your A1200. Does your A1200 have an accelerator, or any 3rd party clockport add-ons? It should be pretty straight forward.
__________________
A4K: \'060, Cyberstorm MKIII Cybervision 64/3D w/ Scandoubler, Buddha Flash XSurf, MP3@64, A4K: \'040, Toaster, Y/C, A1200: Apollo \'040, A1200 GVP '030, A1200: Stock, A2000: 68K, Trump SCSI, Supra 8Mb, and Toaster 4K, A2500: \'030, GVP SCSI, Supra 8MB x2, Video Toaster, CD32, Minimig, Efika and Hopefully an A4000T soon!
pan1k is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2011, 02:16 PM   #3
amiga4000freak
Too much caffeine
Points: 2,127, Level: 27 Points: 2,127, Level: 27 Points: 2,127, Level: 27
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Apr 2011
Location: england,liverpool
Posts: 109
Default Re: can i use amiga 1200 hard drive in amiga 4000

hi m8

I have been told to add amiga 4000 libs i think 68030
amiga4000freak is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2011, 02:18 PM   #4
pan1k
Cult Member
Points: 11,746, Level: 71 Points: 11,746, Level: 71 Points: 11,746, Level: 71
Activity: 3% Activity: 3% Activity: 3%
 
pan1k's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 839
Default Re: can i use amiga 1200 hard drive in amiga 4000

You can add newer libs, but if you have a standard workbench install, the 040 libs should be there already. What processor board do you have installed in the 4000?
__________________
A4K: \'060, Cyberstorm MKIII Cybervision 64/3D w/ Scandoubler, Buddha Flash XSurf, MP3@64, A4K: \'040, Toaster, Y/C, A1200: Apollo \'040, A1200 GVP '030, A1200: Stock, A2000: 68K, Trump SCSI, Supra 8Mb, and Toaster 4K, A2500: \'030, GVP SCSI, Supra 8MB x2, Video Toaster, CD32, Minimig, Efika and Hopefully an A4000T soon!
pan1k is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2011, 02:23 PM   #5
amiga4000freak
Too much caffeine
Points: 2,127, Level: 27 Points: 2,127, Level: 27 Points: 2,127, Level: 27
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Apr 2011
Location: england,liverpool
Posts: 109
Default Re: can i use amiga 1200 hard drive in amiga 4000

Its the standard 030 cpu with zoram fast ram

I tryed to play chaos engine and it failed but when i tryed it in winuae with 4000 setup it worked fine
Im using classic workbench which was already installed when i bought it with games but it was set up for amiga 1200
amiga4000freak is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2011, 02:26 PM   #6
pan1k
Cult Member
Points: 11,746, Level: 71 Points: 11,746, Level: 71 Points: 11,746, Level: 71
Activity: 3% Activity: 3% Activity: 3%
 
pan1k's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 839
Default Re: can i use amiga 1200 hard drive in amiga 4000

When I got my A4000, I had an A1200 also. I got a HD for the A4000, did a clean workbench install and then copied my games over. Do you get any error messages?
__________________
A4K: \'060, Cyberstorm MKIII Cybervision 64/3D w/ Scandoubler, Buddha Flash XSurf, MP3@64, A4K: \'040, Toaster, Y/C, A1200: Apollo \'040, A1200 GVP '030, A1200: Stock, A2000: 68K, Trump SCSI, Supra 8Mb, and Toaster 4K, A2500: \'030, GVP SCSI, Supra 8MB x2, Video Toaster, CD32, Minimig, Efika and Hopefully an A4000T soon!
pan1k is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
hard , 1200 , 4000 , amiga , drive

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump