Amiga.org

Amiga.org (http://www.amiga.org/forums/index.php)
-   General chat about Amiga topics (http://www.amiga.org/forums/forumdisplay.php?f=18)
-   -   What CPU is your Amiga running on? (http://www.amiga.org/forums/showthread.php?t=60457)

Thorham 01-23-2012 12:06 AM

Re: What CPU is your Amiga running on?
 
Quote:

Originally Posted by Iggy (Post 677065)
Well that was inevitable.

Of course. Why even list Macintosh computers in a poll about Amiga computers? Same can be said for things like the SAM. It seems that some people don't know what Amiga computers are.

Magitius 01-23-2012 01:01 AM

Re: What CPU is your Amiga running on?
 
Voted 68000, since I only have an unexpanded Amiga 500 atm. About what's Amiga and not...sure there are computers that do capture some of the Amiga feeling, but to call it Amiga it has to be an Amiga. Otherwise it's just a computer with some Amiga feel.

I would call a Natami still a Natami, although I'd love to buy one asap. :)

...and yea, a CUSA Amiga is still an Amiga, despite it doesn't run Amiga OS natively. Call it crippled?

CritAnime 01-23-2012 01:12 AM

Re: What CPU is your Amiga running on?
 
At the time of this post it would seem the 030 and 060 are running equal. :)

dougal 01-23-2012 02:32 AM

Re: What CPU is your Amiga running on?
 
Quote:

Originally Posted by CritAnime (Post 677091)
At the time of this post it would seem the 030 and 060 are running equal. :)

Yes i noticed that. Either there are a lot of 060 users or else a lot of users with 00 or 020 cpu's who can't be bothered to answer.

dougal 01-23-2012 02:38 AM

Re: What CPU is your Amiga running on?
 
Quote:

Originally Posted by Thorham (Post 677080)
Of course. Why even list Macintosh computers in a poll about Amiga computers? Same can be said for things like the SAM. It seems that some people don't know what Amiga computers are.

Personally i agree with you. In my opinion the only real Amiga's are the A1000,A500/+,A600,A2000/2500/1500,A3000/T,A4000/T,A1200,CD32 and technically the CDTV.

I personally think the SAM is a total rip off and is not an Amiga, just an over priced PPC motherboard that can run OS4.X. And MorphOS machines are G4 Macs supposed to run Mac OS, but there are lots of people who use these systems as their main "Amiga". Others use X86 PC's and use emulation etc.. Me, i do have a G4 Mac with MorphOS (registered) but i have no interest at all in the OS and never use it.

fishy_fiz 01-23-2012 03:06 AM

Re: What CPU is your Amiga running on?
 
68040@40mhz for my a1200, g4@1.5ghz for my mos machine, core2duo@3.86ghz for my amithlon box and core2duo@4.05ghz for my aros box.

As for the people who are incapable of understanding this, the poll defines "amiga" as the generic term it has become (ala unix) as opposed to the brand name (although use of capital "A" was a bad choice probably). Any person with half an iota of intellect (and who's not obsessed with semantics) can see this.

Remove all users who are using mos, os4, x86 aros, ppc aros, arm aros, uae, amithlon, natami, minimig, fpga arcade, etc, etc. and suddenly we lose the majority of both our users and developers. Do you really think this is worth it for the case of ridiculous semantics? I too have my prefered amiga based system, but it's never inspired me to play the "Master Of The Bloody Obvious" so much (ie. I never feel the urge to point of the manufacturer of a particular persons "amiga").

Snoozy 01-23-2012 03:07 AM

Re: What CPU is your Amiga running on?
 
I have my aca 1230 @ 28mhz 64mb ram and I couldn't be happier (well yes I could if I had the 56mhz version)

Will watch with interest to see how the 1231 fares, am sure it will sell out in hours when it is released in the next month or two. I think it should be limited to one per person for the first few days of sales to give everyone a fair chance of acquiring one. I get the impression there are some who buy multiple units and then sell them off gradually over the following months at inflated prices thereby fleecing the amiga community + defeating the ethos of jens pricing structure. I expect we know who they are.

Back to the topic at hand, does an 060 confer much benefit to web browsing or is this more a limitation of ram than mhz?

dougal 01-23-2012 03:29 AM

Re: What CPU is your Amiga running on?
 
Quote:

Originally Posted by Snoozy (Post 677104)
I have my aca 1230 @ 28mhz 64mb ram and I couldn't be happier (well yes I could if I had the 56mhz version)

Ahhh I wanted one of those (56Mhz) or even better a Blizzy 1230MKIV and somehow i ended up getting a Blizz 1260 :O

dougal 01-23-2012 03:32 AM

Re: What CPU is your Amiga running on?
 
Quote:

Originally Posted by Snoozy (Post 677104)
Back to the topic at hand, does an 060 confer much benefit to web browsing or is this more a limitation of ram than mhz?

I don't web browse with the Amiga though i did when i had my A4000T. The 060 should help quite a lot i imagine though i stand to be corrected.

Back when i had my A4KT which had a CSII 060/50 the huge difference including for web browsing came when i equipped it with a Picasso IV. The high screen resolution, 24bit 16 million colors and super fast graphics made using a 68K Amiga amazing.

Snoozy 01-23-2012 03:36 AM

Re: What CPU is your Amiga running on?
 
Yes dougal, you got an 060 and then started this poll :roflmao:

Have you tried going online with it yet?

I thought you were going to send it to me so I could conduct some (longterm) tests :)

JurassicCamper 01-23-2012 03:38 AM

Re: What CPU is your Amiga running on?
 
PA SEMI PA6T-1682M 1.8Ghz Dual Core

Snoozy 01-23-2012 03:41 AM

Re: What CPU is your Amiga running on?
 
Quote:

Originally Posted by dougal (Post 677111)
Ahhh I wanted one of those (56Mhz) or even better a Blizzy 1230MKIV and somehow i ended up getting a Blizz 1260 :O

Maybe its just me but I would take an aca 1230 @ 56 over a blizzard iv any day!

Kesa 01-23-2012 03:51 AM

Re: What CPU is your Amiga running on?
 
I use Morphos on a G4 Macmini at 1.42GHZ.

dougal 01-23-2012 03:53 AM

Re: What CPU is your Amiga running on?
 
Quote:

Originally Posted by Snoozy (Post 677115)
Yes dougal, you got an 060 and then started this poll :roflmao:

Have you tried going online with it yet?

I thought you were going to send it to me so I could conduct some (longterm) tests :)

I have not tried going online yet but i might do this week.

Haha i did :) Got curious how many others have 060 amigas.

I would send it to you for tests but i accidentally glued it to my a1200 and then glued the trap door cover shut and then nailed the a1200 to the table. LOL!!

dougal 01-23-2012 03:55 AM

Re: What CPU is your Amiga running on?
 
Quote:

Originally Posted by Snoozy (Post 677117)
Maybe its just me but I would take an aca 1230 @ 56 over a blizzard iv any day!

Well the aca 1230/56 does have a higher clock than the blizzard 1230iv and i guess it is slightly faster. Maybe its just nostalgia since in the past i've had 2 blizzard 1230iv and regretted selling them.


All times are GMT -6. The time now is 10:58 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

Amiga.org and the AO logo are copyright 1995 - 2014, DFX Partners, Amiga.org was created by Wayne Hunt
Ad Management plugin by RedTyger